Annonce
Børkop

Gårslev Hallen er snart klar til motionister

Gårslev Hallen er snart klar til indvielse efter større ombygning. Arne Rahbek og Henrik Nielsen viser rundt. Foto: Kate Pommer
Siden efteråret har ombygningen af Gårslev Hallen været i gang. Nu er den snart klar til indvielse og til at blive vist frem for hele byen.
Annonce

Gårslev: 11 millioner kroner senere er Gårslev Hallen ved at være færdigombygget og klar til at tage imod idrætsglade gæster.

De sidste håndværkere bliver formentlig færdige i næste uge, hvis alt går efter planen. Derefter er der stadig et par gulve, der skal lægges, støv, der skal fjernes og inventar, der skal sættes på plads, inden indvielsen, der finder sted på en endnu ikke offentliggjort dag i september.


Vi glæder os meget til at få gjort rent og få det sidste på plads, så vi kan se resultatet og for alvor se, hvor flot det er blevet.

Arne Rahbek


- Vi glæder os meget til at få gjort rent og få det sidste på plads, så vi kan se resultatet og for alvor se, hvor flot det er blevet, siger Arne Rahbek, formand for Gårslev Hallen, der viser rundt sammen med halleder Henrik Nielsen.

Hallen har været gennem en omfattende ombygning med et helt andet udtryk.

- Jeg er da overbevist om, at det her bliver et demoprojet for, hvordan man kan ombygge haller, der er bygget i 1960'erne og 1970'erne, i hele landet, siger formanden.

Hallen får et endnu større fokus på at være indbydende for personer med fysisk handikap. Blandt andet ved at have rummelige toiletter og bad på alle etager, holdsport for paraatleter og så vil der være otte fitness-maskiner i det 300 kvadratmeter store indendørs fitnessområde, som både kan bruges af personer med eller uden kørestol.

- Det er ikke bare fitness, det er fitness for alle, som også bevægelseshandikappede kan bruge, siger Arne Rahbek.

Uden for hallen er der også kommet fokus på motion, som  Arne Rahbek og Henrik Nielsen glæder isg til bliver brugt. Foto: Kate Pommer

Det meste af det 300 kvadratmeter store fitnessområde ligger i stueetagen lige ved siden af caféområdet, men i kælderniveau er der også maskiner til cirkeltræning.

Indendørsområderne bliver kombineret med de udendørs-fitnessmaskiner og den store skibscontainer, som skal være en del af et udendørs-crossfit-område.

- Det her er helt unikt, at vi har både udendørs- og indendørs-fitness på denne her måde. Det har jeg ikke set andre steder i landet, siger Arne Rahbek.

Annonce

Søger forpagter

Øverst oppe i hallen fører trappen og den spritnye elevator op til den tidligere café, der er blevet omdannet til en spejlsal, som skal danne rammen om holdmotion såsom Zumba Gold, yoga og pilates. På den anden side af trappen er der nu et mødelokale, som efter Arne Rahbeks mening "har byens bedste udsigt" med kig over fodboldbanerne og ud mod vandet.

Desuden vil alle instruktører blive oplært i også at kunne instruere personer med fysisk handikap.

Gårslev Hallen er snart klar til indvielse efter større ombygning. Arne Rahbek og Henrik Nielsen viser rundt. Foto: Kate Pommer

Det sidste er snart på plads. Det gælder også caféområdet, der dog mangler inventar. For kassen med penge er ved at være tom, og derfor er håbet, at der er nogle, der vil sponsorere lidt til inventaret.

I det nye køkken kommer der store, professionelle maskiner til at lave mad til hallens gæster. Arne Rahbek håber derfor, at der er en, der gerne vil forpagte køkkenet. Forholdene er i hvert fald helt optimale, lover han.

- Vi bliver ikke en konkurrent til Sognegården, det er slet ikke planen, siger han.

Omklædningsrummene er blevet flyttet og blevet en smule mindre, men langt bedre udnyttet og mere moderne, ifølge formanden.

Gårslev Gymnastikforening har ansvaret for fitnessdelen, som kører via det kommunale system Conventus.

Annonce

Frivillige har været afgørende

Mange frivillige har været med til at hjælpe med hallens tilblivelse, og selvom det kan være svært at sætte tal på, så når de to herrer op på, at 50 sæt frivillige hænder har været med, lige fra da Pensionistforeningen nænsomt pillede skuret ned inden ombygningen til nu.

- Det er jo ofte Tordenskjolds soldater, men vi ser da også løbende nye ansigter, og det kan da også være en rigtig god måde at komme ind i byen på som tilflytter, siger Henrik Nielsen.

Henrik Nielsen og Arne Rahbek arbejder tæt sammen om ombygningen af Gårslev Hallen, der snart er klar til indvielse. Foto: Kate Pommer

- Hver gang de frivillige har været i gang. Har jeg bare tænkt, "hold da op, hvor har I nået meget på kort tid." Uden deres hjælp var vi aldrig nået så langt, som vi er nu, siger hallederen.

At der har været så mange frivillige med, gør også, at fællesskabet tager ansvar.

- Folk er utrolig gode til at hjælpe til, og så føler de hurtigt et ejerskab over det, fordi har været med, og det er utrolig godt for, når man kan have det her i fællesskab, siger Henrik Nielsen.

Og hvis man gik og troede, at alle de gode idéer stoppede med indvielsen af ombygningen, så tager man fejl. For de nye idéer lader til at blive ved med at komme til de to herrer, der allerede nu har flere idéer for fremtiden.

Rundt om hallen

Ombygningen koster samlet set 11 millioner kroner. Heraf støtter Vejle Kommune med 4,5 millioner kroner. Derudover støtter kampagnen 'Fitness for alle', som er et partnerskab bestående af Bevica Fonden, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark og Bevæg dig for livet - Fitness skyder to millioner kroner i projektet. Desuden har private og det lokale erhvervsliv også skudt penge i ombygningen

Også en klatrevæg er der blevet plads til. Foto: Kate Pommer
Hallen har byens bedste udisgt, mener Arne Rahbek. Foto: Kate Pommer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce