Annonce
Børkop

Gårslev vil forskønne byens midte

Det er det her område af Gårslev, som borgerne ønsker laves om til et mere attraktivt bycentrum med langsom kørsel, kunst, opholdsmuligheder med videre. Foto: Jørgen Flindt
Vejle Kommune har bevilget 150.000 kroner til at komme i gang med en process om at forskønne Gårslev midte. Visionen er gøre området ved Brugsen og sommerhusudlejningen til et mere skønt mødested.
Annonce

Gårslev: Et mødested midt i Gårslev for både lokale som turister.

Det er, hvad Gårslevborgerne ønsker sig, og nu har Vejle Kommune bevilget penge til, at visionen kan blive gjort mere konkret.

Der skal laves en helhedsplan for området, og til dette bevilliger udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati 150.000 kroner til udarbejdelsen af et skitseforslag til en helhedsplan for Gårslev Bymidte. Det betyder, at forvaltningen og lokalrådet nu går sammen med en arkitekt om at få udarbejdet materialet.

Det er samme fremgangsmåde, som er anvendt i forbindelse med udvikling i Brejning, hvor man er nået langt i processen om at forskønne byens midte.

Forslaget om at gøre området i Gårslev ved brugsen og sommerhusudlejningen til et slags torv, eller mødested om man vil, opstod hos borgerne selv.

Det er Gårslev Lokalråd, der sammen med brugsen, skolen, Dancenter og borgerene i byen har stukket hovederne sammen og fundet frem til en vision for byens midte: At den skal forskønnes til gavn for alle.

- Bymidten i dag er ikke særligt imødekommende for ophold, nysgerrige ophold og samtale. Byens ønsker er at udvikle en bymidte, hvor de lokale, de mange turister og gennemkørende folk får lyst til at standse, tage ophold og blive klogere på livet i og omkring byen. Det kræver, at farten sættes ned, og fremtoningen bliver mere indbydende og spændende, lyder det blandt andet i det oplæg, som Gårslev Lokalråd har sendt til udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati.

Det ønsker man

Gårslev Lokalråd, som har indsamlet de mange idéer og tanker sammen fra borgere, brugsen, skole med videre, slår på, at der er forskellige elementer, der skal tages højde for angående det eventuel kommende mødested midt i byen.

Trafikken er et problem. Farten kan blive høj i Gårslev, og farten skal ganske enkelt sænkes, også ved bymidten. Skolens mange børn er ofte presset i krydsningen af både tilkørsler og krydsningerne til og fra skole.

Udvikling af byens midte vil også gavne handelslivet. Der er i øjeblikket kun reelle handelsmuligheder i forbindelse med Gårslev Bymidte, og byens handlende ønsker at stå sammen om at skabe bedre forudsætninger for små butikker eller spændende miljøer, der kan tiltrække nye typer af forretninger i byen.

Bymidten i dag er ikke særligt imødekommende for ophold, nysgerrige ophold og samtale. Byen ønsker at udvikle et bymidte, hvor de lokale, de mange turister og gennemkørende folk får lyst til at standse, tage ophold og blive klogere på livet i og omkring byen.

Den smukke plads hvor kunst, pladsen til ophold, en smuk parkering, samtalen, sikkerheden og fællesskabet er i højsædet.

Annonce

Bred opbakning

Og ifølge lokalrådet er der stor opbakning fra byen.

- Der er en meget bred opbakning i byen til at få løst de mange udfordringer og få skabt en bymidte, hvor der kan skabes positiv opmærksomhed om, god omtale og dejligt liv i Gårslev Bymidte, står der videre.

Gårslevs borgere har selv budt ind med mange idéer. Det skete på et borgermøde. De har, ifølge Vejle Kommune, i samarbejde skrevet deres tanker og ideer ned i ”Gårslev Bymidte – Når nærheden er smukkest”.

- Men de har brug for inspiration til fornyelse af området og skitser, der kan understøtte deres ansøgninger til puljer og fonde, lyder det fra Vejle Kommune.

Og det vil udvalget gerne støtte borgerne i. Derfor er pengene nu bevilget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce