Annonce
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Men en udvidelse af stisystemet har Givskud Zootopia gjort det muligt at komme det meste af parken rundt på gå-ben. Et af de steder, det absolut ikke kan lade sig gøre, er i løvernes område. Her skal man være i bil eller safaribus. Foto: Zootopia
Zootopia opfordrer gæsterne til at planlægge deres ankomst til dyreparken. Og så er alle indendørs udstillinger endelig blevet åbnet.
Annonce

Givskud: Den tid, hvor man kunne køre lige gennem billetslusen ved indgangen til Givskud Zootopia er fortid.

I hvert fald frem til de første tre dag i uge 32, som er fra 3. til 5. august. Og så drejer det sig endda kun om et kvalificeret gæt fra dyreparken selv.

Et "Kø-barometer" kalder Zootopia det selv. Men der er ikke nogen garanti for, at der ikke også vil være kø på de tre første dage i uge 32.

De har netop udsendt en generel opfordring til mennesker, der ønsker at besøge dyreparken: "Vent med at komme til efter klokken 14", lyder opfordringen.

Passer det dårligt med familiens ønsker at vente til klokken 14, så opfordrer Zootopia i stedet gæsterne til at parkere bilen og gå ind i parken.

-På meget travle dage kan du med fordel parkere bilen foran parkens billetsalg og i stedet gå ind i parken: Til fods kan du nemt opleve dyrene omkring P1 og P3, besøge dino-området samt den store legeplads. Senere på dagen kan du så hente bilen og tage på den klassiske safaritur, lyder opfordringen fra Zootopia.

Annonce

Halv pris på endagsbilletter

- Vi oplever mange endagsbesøgende, der bruger tilbuddet om at komme ind til halv pris. Det er blevet muligt med Folketingets hjælpepakke til blandt andet zoologiske haver. Det er vi meget glade for, siger Zootopias direktør Richard Østerballe.

Tilstrømningen af især endagsgæster er med til, at Zootopia nu næsten er op på et normalt besøgstal. Det er højsæson og ventetid ved billetsluserne er ikke nogen ukendt eller uvelkommen situation.

Men det er ikke nok til at redde sæsonen. De mange uger, hvor Zootopia var lukket som et led i forsøgene på at begrænse udbredelsen af coronavirus, vil kunne mærkes i lang tid fremover. Ikke blot som negativt indslag i årsresultatet, men også ved at mange af udviklingsplanerne er lagt tilbage i skufferne.

Men inden coronaen slog til, var nogle af planerne allerede sat i gang. Det gælder blandt andet en udvidelse af stisystemet, så man nu gående kan komme næsten hele parken rundt. Og dermed godt lade bilen stå og gå rundt indtil man kan få bilen med ind til safarirundturen.

Annonce

Alt er åben igen

Selv om rejserestriktionerne er blevet lettet, kommer Zootopia til at kunne aflæse de manglende udenlandske gæster i årsregnskabet. Deres manglende tilstedeværelse kan ikke modsvares af de flere danske endagsbesøgende.


På meget travle dage kan du med fordel parkere bilen foran parkens billetsalg og Til fods kan du nemt opleve dyrene omkring P1 og P3, besøge dino-området samt den store legeplads. Senere på dagen kan du så hente bilen og tage på den klassiske safaritur


Men et andet godt resultat af de lettede restriktioner er, at det nu er blevet muligt for Zootopia at åbne for publikums adgang til alle indendørs udstillinger. En del af dem har været holdt lukket, fordi det ikke har været muligt at garantere overholdelse af alle coronarestriktionerne.

De har derfor i en periode været lukkede, og trykknapper i udstillingerne har været lukket af. Udstillinger er nu åbnet igen, så gæster kan gå på opdagelse i blandt andet "Tilbage til istiden" og lære om fortidens kræfter, som har hjulpet med at forme nutidens landskab.

Det er også muligt at lære mere om ulve i den nordamerikanske bjælkehytte ved ulveanlægget. Og i udstillingen PlastikPlaneten kan man lære mere om, hvilken indflydelse plastik har på vores natur og miljø.

Radio4 Morgen har talt med Betina Thejl, der i weekenden besøgte Givskud Zoo, og som blev skuffet over oplevelsen på grund af for mange gæster i parken. Formidlings- og marketingschef Morten Hechmann Andersen svarer på kritikken. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce