Annonce
Trekantområdet

Gødningspopulisme

Mikkel Pedersen, byrådskandidat for Liberal Alliance. Privatofot
Annonce

Over 100 mennesker dør i en forfærdelig eksplosion på Beiruts havn, og straks griber Kolding Kommunes byrådspolitikere chancen for at præsentere et lignende skrækscenarie på Kolding Havn. Ikke noget med at undersøge hvorvidt omstændighederne er anderledes for eksplosionen, og måden det bliver opbevaret på, på havnen. Det var og er de.

Ikke noget med at stole på politiet, Miljøstyrelsen, Arbejdstilsynet eller sine egne embedsfolk, som har den faglige ekspertise til at vurdere, hvorvidt erhvervsvirksomhederne har, hvad der skal til for at overholde opbevaringssikkerheden.

Det er lidt at slå plat på fagfolks viden og grundige vurderinger, og det siger meget om vores egne folkevalgte, at det var Svane Shipping og kommunens miljøchef, der skulle mane til ro og forklare, hvordan tingene forholder sig i stedet for dem.

Gødningen, der opbevares på havnen i dag, skal have en temperatur på over 900 grader celsius for overhovedet at smelte. For ikke snakke om hvilke temperaturer, der skal til for at det overhovedet bliver til gas. Det skal så derefter kunne slippe ud gennem en sikret lagerhal, som vitterlig er bygget til at håndtere sådanne situationer, der aldrig er opstået på havnen med gødning.

Det er ren populisme fra byrådspolitikerne at sprede frygt på den måde. Det klæder ikke folkevalgte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce