Annonce
Kultur

Gadeprojekt: Det bliver vildere og vildere

Endnu en aften med entusiastiske mennesker, der brænder for at skabe liv på Aftensang, er blevet afholdt. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Projekt Bedre Bydel på Aftensang skrider frem med gode solide skridt. Først var de måske lidt forsigtige, men nu er der kommet mere karakter og sikker retning på. Og de vilde idéer er kommet på bordet.
Annonce

Egtved: Pangfarver, maling på hustage, trolde med ukrudtshår og kæmpe bogstaver. Det er noget af det, man kan forvente at opleve på Aftensang i Egtved.

Torsdag aften mødtes en flok af entusiastiske mennesker endnu en gang for i samarbejde med BID Danmark og Vejle Kommune at arbejde videre med, hvordan Egtved kan få Aftensang til at blomstre, leve og funkle af liv.

Denne gang blev der skruet op for både ambitioner og armbevægelser.

- I må gerne tænke meget vildere og især farverigt. Det skal også være sådan, at man oppefra himmelen kan se, at her sker virkelig noget, lød opfordringen fra Mikkel Niess denne torsdag aften i mediesalen på Roberthus.

Han kom med inspirerende eksempler som bygninger pakket ind i farvet papir, malede hustage og street-art på fortovene.

Annonce

Grupper i gang

Efter et lille kick-off og inspirationsmoment gik aftenens forskellige arbejdsgrupper i gang med at arbejde videre med nogle af de idéer og arbejdsopgaver, som de på tidligere møder havde sat gang i. Nogle idéer fik et boost, og andre blev skrinlagt.

Samarbejder mellem håndværkere, skole, foreninger, detailhandel, privatpersoner og skole gik hånd i hånd med snakke om praktiske gøremål, regler og muligheder.

Blandt de tiltag, der lige nu er i spil, er to ny farverige passager på tværs af Aftensang. De kommer til at ligne fodgængerfelter, men bliver mere sjove og farverige.

Det er også håbet, at lokale kunstnere har lyst til at komme og bidrage med deres kreativitet og måske de kan male på asfalt, fortove og mere til. Et spektakulært springvand er også i støbeskeen, ligeledes er 120 bemalede pæle, farverige udsmykkede (halve) biler, en stor cirkelformation lavet af 250 paller med en oase i midten og en anden oase med et klaver i midten, som man kan bare kan sætte sig ved og spille.

Der er også planer om kæmpemæssige bogstaver og mega-stilper med metalwires på toppen på plænen ved Roberthus. Dette her - og meget mere til, er noget af det, man kan vente sig at se, når det hele bliver til ét stor projekt på én dag lørdag 25. april.

Og ja, man kan godt forvente pang-farver her der og alle vegne på både hustage og måske endda facader.

Annonce

Kom og vær med

Selvom mange mennesker (godt 70, plus 200 elever fra Egtved Skole og deres familier) allerede er engagerede, så er der stadig brug for nogle der på dagen vil give en hånd med.

Især hvis man har en værktøjskasse og ved, hvordan man bruger den og sine hænder.

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Vejle

Marinen lagde til i Vejle Havn

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce