Annonce
Hedensted

Galleri: Gymnasium inviterer alle elever til gallafest - men kjolerne skiller dem ad

Lørdag var der gallafest på Tørring Gymnasium, hvor der er tradition for, at 3.g eleverne ankommer på anden vis end de andre årgange. Her ankom tre elever med guldkonfetti. Foto: Morten Pape

Lørdag var der gallafest på Tørring Gymnasium, hvor der er tradition for, at alle tre årgange danser lanciers og deltager i festlighederne. Dog kan man kende forskel på, hvilken årgang pigerne går på ved at kigge på kjolelængderne.

Tørring: Tørring Gymnasium fyldes gradvist af elever i farverige og sorte kjoler og jakkesæt. Uden for fyrer et par unge mænd guldkonfetti af, mens en anden elev i bedste stil ankommer i en rød veteranbil.

Lørdag var der gallafest på Tørring Gymnasium, som har lidt over 400 elever. Festen bliver altid holdt i november, da det er gymnasiets fødselsdag, og her er der tradition for, at nogle 3.g'ere ankommer i lidt anderledes og underholdende stil.

- For nogen er der gået lidt sport i ankomsten, og vi har før oplevet elever, som er ankommet i trillebører og på et rullende toilet, så det er meget sjovt, siger Anne Ager Kristensen, lærer på Tørring Gymnasium.

Det er sjovt, fordi det er sjældent, at man adskiller årgangene, som laver aktiviteter sammen på kryds og tværs. Men man kan mærke, at alle tre årgange synes, at det er sjovt, at der er et synligt skel, idet man kan se, hvem der er nye, og hvem der skal danse for sidste gang.

Anne Ager Kristensen, lærer på Tørring Gymnasium
Lørdag dansede alle årgange på Tørring Gymnasium lanciers. Foto: Morten Pape

Alle årgange danser

Hun fortæller samtidig, at gallafesten for mange elever er årets højdepunkt, og på Tørring Gymnasium er det ikke kun 3.g eleverne, der er med til festen og danser lanciers, men også 1.- og 2.g eleverne.

- Det er lidt specielt med vores gymnasium, for der er lige vilkår, og alle fester sammen, siger Anne Ager Kristensen.

En limousine havde sneget sig hen til hovedindgangen, da der var gallafest på Tørring Gymnasium. Foto: Morten Pape
Annonce

Kjolelængde afslører klassetrin

Dog fortæller hun, at man kan skelne mellem, hvilken årgang eleverne går på, da der er en uskreven regel om, at 1.g'erne må have knælange kjoler på, 2.g'erne mellemlange, mens det kun er 3.g'erne, der må have gulvlange kjoler på.

- Det er sjovt, fordi det er sjældent, at man adskiller årgangene, som laver aktiviteter sammen på kryds og tværs. Men man kan mærke, at alle tre årgange synes, at det er sjovt, at der er et synligt skel, idet man kan se, hvem der er nye, og hvem der skal danse for sidste gang, siger Anne Ager Kristensen.

Det samme synes 19-årige Nanna Emilie Vestergaard, som går i 3.g.

- Det er fedt, at man kan se forskel, men hvis man kommer til at tage en lidt for lang kjole på, selvom man ikke går i 3.g, gør det ikke noget. Samtidig er det en sjov tradition, at man danser alle årene, så man har fået en forsmag på det, inden man kommer i 3.g. Det er nemlig lidt mere specielt for 3.g'erne, fordi det er den sidste galla, og man er lidt mere i centrum, siger Nanna Emilie Vestergaard, der bor i Vonge.

Mange forældre, søskende og andre gæster var mødt op for at se eleverne danse lanciers. Foto: Morten Pape
Annonce

Genopfriskning

I hallen står forældre, søskende og andre af elevernes gæster i massevis langs hallens mure. Deres øjne er rettet eleverne, som bukker for hinanden og danser i takt med musikken.

Gallafesten er en kulmination på de sidste mange onsdage, hvor eleverne har haft lanciers-træning. Og selvom 3.g'erne har danset det et par gange før, har det været fint med en genopfriskning, mener 19-årige Simon Nielsen, der går i 3.g og bor i Brædstrup.

- Man glemmer faktisk dansen, så det er godt med øvetimerne. Samtidig er det lidt sjovt, fordi man kan se forskel på, hvilke årgange der danser, idet nogle har prøvet det flere gange end andre. Men fejl er med til at gøre det sjovt, fordi folk er på glatis sammen, siger han.

Den sidste tone spiller over højtalerne, og eleverne er færdige med at danse. Herefter går elevernes gæster, mens resten af aften bliver brugt på at spise sammen med lærerne, synge fællessang om flyglet, kåre bl.a. årets grin og årets lærer og give den gas på dansegulvet.

Der er tradition for, at 3.g eleverne går forrest ved indmarchen, herefter 2.g'erne og til sidst 1.g'erne. Foto: Morten Pape
Nogle elever havde taget roser med til gallafesten på Tørring Gymnasium. Foto: Morten Pape
Til gallafest på Tørring Gymnasium er der en uskreven regel om, at 1.g'erne må have knælange kjoler på, 2.g'erne mellemlange, mens det kun er 3.g'erne, der må have gulvlange kjoler på. Foto: Morten Pape
Eleverne ankom lidt efter lidt. Traditionen er, at 3.g'erne kommer til sidst. Foto: Morten Pape
19-årige Nanna Emilie Vestergaard går i 3.g og skulle for sidste gang danse lanciers. Foto: Morten Pape
Lørdag var der gallafest på Tørring Gymnasium, hvor der er tradition for, at 3.g eleverne ankommer på anden vis end de andre årgange. Her ankom en elev i en veteranbil. Foto: Morten Pape
Der var mange mennesker i hallen for at overvære eleverne danse. Derfor blev der tyet til anderledes metoder for at få taget nogle gode billeder. Foto: Morten Pape
Lørdag var der gallafest på Tørring Gymnasium med lanciers. Foto: Morten Pape
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Debat

Sammen om det gode ældreliv i kommune og region

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce