Annonce
Billund

Galleri Sam åbner 29. maj med ny færøsk udstilling

Birgit Kirke i sit atelier. Foto: Privat
Det lille kunstmuseum på Grenevej har nu igen mulighed for at slå dørene op og byde gæsterne inden for til museets næste udstilling med fokus på færøsk kunst.
Annonce

Billund: Nu hvor museer må begynde at åbne igen, er også Galleri Sam ved at gøre sig klar til deres næste færøske ”Færø Expo #2”.

- Årets første udstilling i Galleri Sam, hvor vi i 2020 fokuserer på færøsk kunst, blev en stor succes, og vi fortsætter rækken med Færø Expo #2, hvor vi glæder os til at vise jer værker af de meget anerkendte og spændende kunstnere Birgit Kirke og Zacharias Heinesen, siger Karin Pedersen, ejer af Galleri Sam i en pressemeddelelse.

Udstillingen er åben hver fredag, lørdag og søndag klokken 13 til 17 indtil videre. Grundet omstændighederne har kunstmuseet i samarbejde med kunstnerne valgt at forlænge udstillingen. Udstillingen åbnes desuden gerne efter aftale.

Maleri af Birgit Kirke. Foto: Privat
Annonce

Om kunstnerne

Birgit Kirke er uddannet billedkunstner og skulptør ved VIA Design i Herning, Aarhus Kunstakademi og Skulpturskolen i Skanderborg v/Thomas Andersson. Hun er opvokset på Færøerne og Den færøske natur og livet ved havet er et gennemgående tema i hendes værker.

Hun er repræsenteret på kunstmuseer og i en række offentlige og private samlinger.

Zacharias Heinesen er uddannet billedkunstner ved Det Islandske Kunstakademi v/Sigurdi Sigurdsson og Kunstakademiet i København v/Niels Lergaard.

Zacharias Heinesen er en central skikkelse i færøsk billedkunst, og som har sat sig spor i den færøske kunsthistorie. Hans motivverden finder han i bygden ved havet. Lodrette, vandrette og diagonale linjer, der viser det egentlige motivs konturer, markerer billedets kubistisk prægede rytme og bevægelse.

Zacharias Heinesen. Foto: privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce