Annonce
Kultur

Gamle hitmagere vågner til dåd: Nice Little Penguins har stadig mod på musikken

Nice Little Penguins spillede i Vejle Midtpunkt fredag. TIl venstre ses guitarist Michael Kolster og Bo Feierskov på bas. Trommeslager Carsten Kolster er skjult bag sidstnævnte. Foto: Yilmaz Polat
Vejle Midtpunkt mindede om Vejle i myldretiden, da Nice Little Penguins fredag eftermiddag gav gratis koncert. Den oplevelse lover godt for bandets næste plade, der kommer næste år.

Vejle: Crowded House er den mest direkte inspirationskilde for Nice Little Penguins. Og Vejle Midtpunkt var også "crowded" fredag eftermiddag, da pingvinerne spillede, "hvor det hele startede". Det skete ved en af de gratis koncerter, som Bygningen har serveret i Vejle Midtpunkt i juni og juli.

Bandet banede sig vej gennem publikum, gik "op" på den cirka 20 centimeter høje scene, og med et slag på trommen satte Carsten Kolster gang i "Rain Keeps On Falling". Undervejs savede brormand Michael sangen over med et fedt hvæs fra guitaren. Trædesten til en god koncert var lagt. Første sæt af koncerten bød også på klassikerstof som blandt andre "Weather With You" (Crowded House-cover), Satisfaction (Rolling Stones-cover) og hjemmegroede Penguins-perler som "So Glad to Be Alive", "Walking the Bass" med rytmen af Afrika mellem tonerne og "Beatniks".

Bandets kampform er i orden. Og det er gode nyheder, for i en samtale med Vejle Amts Folkeblad tidligere på ugen fortalte bandets bassist, Bo Feierskov, at bandet stadig har mod på musikken. I en grad, så den for tiden skriver på sange med det formål at udgive en vinyl-lp i begyndelsen af 2020.

- Vi vil gerne vise, at vi stadig er i live og skriver god musik.

Historien begynder for 35 år siden. Vejleegnen var arnestedet, hvor to af gruppens medlemmer begyndte at optræde som duo i årene fra 1983 til 85. Det var Bo Feierskov og Michael Kolster. Siden fik de sidstnævntes bror Carsten med, tog i 1992 pingvin-navnet, "og derefter greb det om sig", som Bo Feierskov formulerer det.

Han vurderer, at gruppen har spillet langt over 500 koncerter som Nice Little Penguins, trods en pause undervejs. Selv bliver han ikke træt af at spille gruppens signaturmelodi "Flying". Torsdag spillede han og resten af gruppen den i Tivoli for en tv-station.

Annonce
- Vi vil gerne vise, at vi stadig er i live og skriver god musik.

Bo Feierskov

Hit blev adgangsbillet

- Den sang var adgangsbillet til mange oplevelser for os. "Flying" var også et hit i Tyskland, Østrig, Schweiz og Norge. I år er det 25 år siden, den blev udsendt, og det markeres på en helt speciel måde.

- Gennem årene har flere tyske kunstnere spurgt, om de måtte indspille den i en tysksproget version. Vi har aldrig givet lov. Hvis det skulle være, skulle vi gøre det selv. Og nu har vi endelig fået taget os sammen i anledning af 25 året, fortæller Bo Feierskov.

Sangen er i øjeblikket nummer fire på den tyske schlagerliste.

- Vi har alle tre faste jobs, for det er svært at leve af musikken herhjemme. Men vi følger efterspørgslen og har mulighed for at regulere på vores arbejdstider, hvis chancen for en turné byder sig, siger han.

Det brænder stadig

At gruppen stadig spiller, har ikke en bestemt årsag. Snarere en beslutning om at holde op, der er udeblevet.

- Vi synes stadig, at det er sjovt at prøve nye numre af og gøre arrangementerne bedre. Nogle går på jagt eller har veteranbiler. Nice Little Penguins er blevet vores herreloge. Vi kender hinanden ud og ind. Vi har da haft nogle ret heftige diskussioner. Det viser, at det lever og brænder, og at der ikke er gået stilstand og konsensus i det. Selv om vi er blevet runde og mere fremkommelige, siger Bo Feierskov.

Vejle Midtpunkt var proppet, da vejr og musik gik op i en højere helhed fredag sidst på eftermiddagen. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce