Annonce
Erhverv

Gammel butik får nyt liv: Keramiker rykker ind i tidligere kiosk i Vestbyen

Den kommende butik med keramik får hjemme, hvor tidligere Vestbyens Døgnkiosk lå. Sara Scheel er ikke bange for udsigten til en seriøs arbejdsbelastning for at få lokalerne i kampform igen. Foto: Leif Baun
Sara Scheel, der for nylig lancerede Vejlekoppen, rykker nu til både større og billigere lokaler i konkursramt døgnkiosk.

Vejle: Sara Scheel flytter sin keramikforretning i Vesterbrogade et par håndfulde numre mod vest i de kommende uger.

Onsdag klokken 11 gav ejendomsmægleren hende nøglerne til forretningslokalerne og dermed adgang til at bruge uoverskuelige mængder knofedt på at bringe den tidligere Vestbyens Døgnkiosk tilbage til forretningsmæssig stand. Den udsigt ser ikke ud til at skræmme hende.

Lokalet fremstår mildest talt døgnkiosk-autentisk. Der er en syndig blanding af materialer og bygningsdele. Trappestenen foran huset antyder, at her en gang har været to forskellige butikker.

Indvendig er der også spor af, at lokalerne en gang har haft hvert deres liv og løsninger.

Annonce
Jeg tror også, at det, der sker nu, vil få små specialbutikker til at være noget særligt med nærvær og værdier. Design og kunst skal nok for en opgang, når vi er igennem det her. Man har fået mulighed for at reflektere over tingene og blive mere opmærksom på værdierne bag de genstande, man køber.

Sara Scheel

Det er skidt og bliver godt

- Det er et konkursbo, jeg følger efter, så jeg skal selv rydde ud. Men jeg tror på, at når jeg skræller alt af, så kommer der noget godt frem, siger hun og peger på et glimt af terrasso, der tyder på et flot gulv.

Et af butiksvinduerne ud Vesterbrogade er lukket ved, at der indefra er stablet rockwool op mod ruden. Ømt. Men det kan fjernes, og så kommer der meget mere lys ind.

Tilsvarende har der været blændet et vindue i en spillehule.

Når her igen kommer glas i, får lokalerne pludselig lys fra både nord og syd. Sara Scheel peger ud af vinduet og gør opmærksom på, at beliggenheden lige over for Gl. Jellingvej betyder, at der både kan ses grønt og blåt. Det første er sydspidsen af skoven i Uhrhøj-området, og det sidste er blot og bar - himmel.

- Jeg er så naiv, at jeg tror, jeg kan se guld alle steder, siger hun.

Og demonstrerer det ved at fortælle, hvordan lokalet allerede tager sig ud inde i hendes hoved: Keramikovn i den tidligere spillebule, værksted foran med drejebænk helt tæt på rockwoolruden.

I den vestlige halvdel af lokalet med indgangsdøren skal der være lidt hyggeligt med en sofa, kaffemaskine og mulighed for at pakke gaver ind.

- Jeg skal jo arbejde med mine projekter, så dem der kommer her, skal selv bidrage til stemningen og indpakningen. Jeg vil prøve at gøre butikken interaktiv i fysisk form, siger hun.

Specialbutikker bliver noget særligt

"Situationen", som den er for øjeblikket, får hende ikke til at ryste på hænderne. Hun havde i forvejen ikke tænkt sig at åbne butikken før hen i august. Det er det med knofedtet.

- Men jeg tror også, at det, der sker nu, vil få små specialbutikker til at være noget særligt med nærvær og værdier. Design og kunst skal nok for en opgang, når vi er igennem det her. Man har fået mulighed for at reflektere over tingene og blive mere opmærksom på værdierne bag de genstande, man køber, siger Sara Scheel.

Keramiker Sara Scheel er klar til at tage fat, og hendes beskrivelse tyder på, at her vil være et par lækre butikslokaler om nogle måneder. Hun overtog lokalerne 1. april. Foto: Leif Baun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce