Annonce
Jelling

Gammel politiker sat på græs

Alfred Frandsen, 70 år på søndag, i den fire tønder land store park, han og fru Dagmar anlagde i 1996. Grokraften i det ukurante markhjørne er fin, så de er allerede begyndt at fælde træer.
Han er gammel kvægbruger. Han har også selv prøvet at blive sat ud - både af politik og på græs. Kryptisk? Jamen, det handler om Alfred Frandsen, der fylder 70 år søndag. Han har levet et langt liv i offentlig tjeneste, og han er stadig aktiv, selv om han formelt set kunne sætte sig ned, trille tommelfingre og kalde sig pensionist. Det ville nu nok næppe passe ham. Og slet ikke passe til ham. Så hans kalender har stadig opgaver på hvert blad. Han er ivrig jæger, og det er kun et par år siden, han stoppede som håndboldtræner. Han er formand for vandværket, med i menighedsrådet, kirkeværge og medlem af Provstiudvalget, der bl.a. styrer fordeling af økonomien mellem de forskellige sogne i provstiet. Her kan han trække på sine erfaringer fra tre perioder i Jelling Byråd fra 1982 til 1993. Her var det, han blev "sat ud" - det vil sige ikke genvalgt. Det er ikke altid en fordel at være formand for et udvalg. Og Teknisk Udvalg er der nok lidt "trafikminister" over. Her er der øretæver i luften, for alle kan have en mening om huller i vejene, bøvlede affaldsordninger og kloaker, der er tætte de forkerte steder. Og asfaltkontoen var et af de foretrukne sparemål i den tidligere Jelling Kommune med den evige mangel på kontanter. Skal vi begynde med begyndelsen, så er han født på Grønlund øst for Mølvang. Soldatertiden blev tilbragt hos telegraftropperne. Han tjente naturligvis ved landbruget. Først to et halvt år på Tofthøjvej, så fandt en onkel og moster i Bjerringbro en plads på egnen mellem Viborg og Randers. Her mødte han Dagmar, som han nu nærmer sig guldbrylluppet med - på en fin dato for resten: 12.12.12. Han var aldrig i tvivl om, at han ville være landmand, dog med en lille chaufførdrøm ved siden af. Begge dele gik i opfyldelse. Han overtog en naboejendom til sit barndomshjem, Møgelgård. Der hørte 27 tønder land med, og det havde en familie med karl og pige levet af. Der blev købt yderligere 21 tønder land til. Ejendommen blev drevet som et traditionelt landbrug med malkekvæg. Efterhånden fik parret hele gården bygget om til mere tidssvarende forhold, men to kastanjetræer fortæller stadig om datidens små forhold - set med vor tids øjne. Nu er jorden solgt fra, og ejendommen er en lystgård, dog af de større. Den har stadig 25 tønder land mose. Den hedder Møgelmose (møgel betyder stor, og jagten er god), og så er der den store park, hvor han og Dagmar dyrker deres haveinteresse. Alfred passer mest græsset. Det gør han for resten en del i. For den sidste del af ejendommens jord passer han som en villagræsplæne - på otte tønder land. Mange har deres gang på den plæne - det er nemlig musikfestivalens plads. Har man lyst at sige tillykke til Alfred Frandsen, er den travle mand hjemme lørdag formiddag!
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce