Annonce
Vejle

Gammel skole får en ordentlig omgang: Vejle-virksomhed vinder entreprise til 95 millioner kroner

Tovshøjskolen i Brabrand lukkede med virkning fra skoleåret 2020. Nu skal den bygges om for mange millioner. Arkivfoto: Axel Schütt
STB Byg A/S får hovedentreprise på en specialskole i Aarhus, der skal afleveres i starten af 2022.
Annonce

Vejle: STB Byg A/S fra Vejle har vundet opgaven som hovedentreprenør på et stort byggeprojekt i Aarhus til en samlet værdi på 95 millioner kroner.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det er Aarhus Kommune, der står bag projektet, der skal omdanne Tovshøjskolen i Brabrand, som lukkede med virkning fra skoleåret 2020, til en ny specialskole for elever med blandt andet generelle indlæringsvanskeligheder og gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

- Det er den slags opgaver, vi gerne vil have flere af. Projektet passer rigtigt fint med vores strategiske ambition, om at have en større andel af hovedentrepriser og renoveringsopgaver i vores pipeline, lyder det fra administrerende direktør i STB Byg A/S Jens Winther.

Annonce

Går selv efter to entrepriser

Som hovedentreprenør er det STB Bygs opgave at finde underentreprenører til de enkelte fagentrepriser på projektet, der skal være klar til aflevering i 1. marts 2022.

Jens Winther fortæller, at STB Byg formentlig selv vil stå for murer- og tømrer-entrepriserne, som udgør 30-35 procent af hovedentreprisen.

STB Byg A/S er blevet valgt af Aarhus Kommune til at stå for hovedentreprisen på opgaven til 95 millioner kroner med at etablere kommunens nye tilbud til elever med særlige behov i Brabrand. Arkivfoto: Mette Mørk

Han forventer, at der i alt vil være behov for omkring 50 håndværkere i 14-15 måneder under byggeriet.

- Antallet af folk på en byggeplads varierer jo hele tiden, men der vil formentlig være omkring 35-50 mand på projektet, siger Jens Winther.

Annonce

Skal bygges om

Projektet i Aarhus består dels af ombygning af de eksisterende bygninger og dels opførelse af nye hygiejnerum og toiletfaciliteter.

Omkring 16.000 kvadratmeter eksisterende bygninger skal ombygges, mens der skal opføres seks nye tilbygninger på i alt omkring 1500 kvadratmeter.

Ombygningerne skal gøre ejendommen bedre egnet til at rumme elever med særlige behov og derudover skal de eksisterende udearealer på i alt cirka 48.000 kvadratmeter omlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce