Annonce
Jelling

Gammel tradition kan få comeback: Forfest for Jelling Musikfestival på vej

Sådan så det ud i 2008, da bandet Stoned Jesus åbnede førfestivalfesten på torvet i Jelling. Nu kan traditionen blive genoplivet. Arkivfoto
Udvalg undersøger, om armbåndspåsætning kan kombineres med en forfest på Byens Torv før starten på Jelling Musikfestival. Dermed kan den gamle tradition med en førfestivalfest blive genoplivet i byen.
Annonce

Jelling: Nogle dage før Jelling Musikfestival møder der hvert år flere tusind mennesker op for at få sat armbånd på.

Det har gennem en årrække været muligt at gøre ved hovedindgangen til festivalpladsen i Jelling samt i butikscentret Mary's i Vejle.

Men nu vil et udvalg undersøge, om det kan lade sig gøre at flytte før-tids-armbåndspåsætningen i Jelling fra festivalpladsen til Byens Torv. Og i den forbindelse, hvorfor så ikke kombinere det med en lille forfest med musik og underholdning for hele familien?

Det er en idé, der blev udviklet på til gårsdagens byudviklingsmøde - også kaldet BID-møde - i Jelling. Her var festivalleder Lars "Charlie" Mortensen også til stede, og han ser positivt på idéen.

- En slags før-festival er jeg åben over for. Det har vi før gjort, hvor mange nok særligt husker underholdningen fra Musa. Det er dejligt, at byen spiller med, og jeg synes, det er en god idé at slå det sammen med armbåndspåsætningen. Den største udfordring er det praktiske, om det kan lade sig gøre rent teknisk, men det kan vi undersøge nærmere, sagde han på mødet.

En slags førfestival er jeg åben over for. Det har vi før gjort, hvor mange nok særligt husker underholdningen fra Musa. Det er dejligt, at byen spiller med, og jeg synes, det er en god idé at slå det sammen med armbåndspåsætningen.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder

Annonce

Vise byen på en anden måde

Deltagerne til BID-møde har tidligere udviklet på idéen om, hvordan Jelling by og handelsliv kan drage nytte af gæsterne på musikfestivalen.

Udfordringen er, at det er de færreste, der kommer op i byen, mens det står på. Derfor er det kommet på tale at arrangere noget før selve festivalen i stedet for.

- Vi vil gerne, at det går så fredeligt som muligt. Vi skal passe på byen, så det skal ikke udvikle sig til en fest med rock'n'roll og fulde mennesker. Det skal være en folkefest for hele familien som i gamle dage, lød det fra Lars "Charlie" Mortensen.

Hos Jelling Turist- og Handelsstandsforening ser man også et stort potentiale i en forfest.

- Der kommer mange fra andre byer og får sat armbånd på nogle dage, så det er en god måde at få præsenteret byen for folk, der skal på festival. Det er vores chance for at vise byen frem på en anden måde, sagde Ole Granggard, som udover at være med i Jelling Turist- og Handelsstandsforening er medindehaver af Café Sejd.

Annonce

Alle kan bidrage

Hvordan og hvornår førfestivalen helt præcist kommer til at blive, er der ingen, der ved endnu. Mange forslag blev kastet op i luften, og nu handler det om at samle de bedste idéer og gøre dem til virkelighed.

- Når folk kommer før på festivalen for at få sat armbånd på, kan de ikke få andet end armbåndet på det tidspunkt. Ved at flytte det op i byen, kan de få en kop kaffe, en øl, noget at spise og samtidig få musik og underholdning, sagde Lars "Charlie" Mortensen.

Da han og resten af staben på Jelling Musikfestival har nok at se til på festivalpladsen i dagene før, er det op til byens borgere og foreninger at tage medansvar, hvis førfestivalen skal blive en realitet.

Ønsker du at bidrage til initiativet, kan du møde op til næste møde BID-møde. Det foregår onsdag 11. september klokken 19 i mødelokalet i Byens Hus.

Repræsentanter fra blandt andre Jelling Musikfestival, Jelling Turist- og Handelsstandsforening, Gormshallen, Byens Café, Jelling Lokalråd og Jelling Bryggeri var med på BID-mødet onsdag aften. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce