Annonce
Jelling

Gammel tradition kan få comeback: Forfest for Jelling Musikfestival på vej

Sådan så det ud i 2008, da bandet Stoned Jesus åbnede førfestivalfesten på torvet i Jelling. Nu kan traditionen blive genoplivet. Arkivfoto
Udvalg undersøger, om armbåndspåsætning kan kombineres med en forfest på Byens Torv før starten på Jelling Musikfestival. Dermed kan den gamle tradition med en førfestivalfest blive genoplivet i byen.

Jelling: Nogle dage før Jelling Musikfestival møder der hvert år flere tusind mennesker op for at få sat armbånd på.

Det har gennem en årrække været muligt at gøre ved hovedindgangen til festivalpladsen i Jelling samt i butikscentret Mary's i Vejle.

Men nu vil et udvalg undersøge, om det kan lade sig gøre at flytte før-tids-armbåndspåsætningen i Jelling fra festivalpladsen til Byens Torv. Og i den forbindelse, hvorfor så ikke kombinere det med en lille forfest med musik og underholdning for hele familien?

Det er en idé, der blev udviklet på til gårsdagens byudviklingsmøde - også kaldet BID-møde - i Jelling. Her var festivalleder Lars "Charlie" Mortensen også til stede, og han ser positivt på idéen.

- En slags før-festival er jeg åben over for. Det har vi før gjort, hvor mange nok særligt husker underholdningen fra Musa. Det er dejligt, at byen spiller med, og jeg synes, det er en god idé at slå det sammen med armbåndspåsætningen. Den største udfordring er det praktiske, om det kan lade sig gøre rent teknisk, men det kan vi undersøge nærmere, sagde han på mødet.

En slags førfestival er jeg åben over for. Det har vi før gjort, hvor mange nok særligt husker underholdningen fra Musa. Det er dejligt, at byen spiller med, og jeg synes, det er en god idé at slå det sammen med armbåndspåsætningen.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder

Vise byen på en anden måde

Deltagerne til BID-møde har tidligere udviklet på idéen om, hvordan Jelling by og handelsliv kan drage nytte af gæsterne på musikfestivalen.

Udfordringen er, at det er de færreste, der kommer op i byen, mens det står på. Derfor er det kommet på tale at arrangere noget før selve festivalen i stedet for.

- Vi vil gerne, at det går så fredeligt som muligt. Vi skal passe på byen, så det skal ikke udvikle sig til en fest med rock'n'roll og fulde mennesker. Det skal være en folkefest for hele familien som i gamle dage, lød det fra Lars "Charlie" Mortensen.

Hos Jelling Turist- og Handelsstandsforening ser man også et stort potentiale i en forfest.

- Der kommer mange fra andre byer og får sat armbånd på nogle dage, så det er en god måde at få præsenteret byen for folk, der skal på festival. Det er vores chance for at vise byen frem på en anden måde, sagde Ole Granggard, som udover at være med i Jelling Turist- og Handelsstandsforening er medindehaver af Café Sejd.

Annonce

Alle kan bidrage

Hvordan og hvornår førfestivalen helt præcist kommer til at blive, er der ingen, der ved endnu. Mange forslag blev kastet op i luften, og nu handler det om at samle de bedste idéer og gøre dem til virkelighed.

- Når folk kommer før på festivalen for at få sat armbånd på, kan de ikke få andet end armbåndet på det tidspunkt. Ved at flytte det op i byen, kan de få en kop kaffe, en øl, noget at spise og samtidig få musik og underholdning, sagde Lars "Charlie" Mortensen.

Da han og resten af staben på Jelling Musikfestival har nok at se til på festivalpladsen i dagene før, er det op til byens borgere og foreninger at tage medansvar, hvis førfestivalen skal blive en realitet.

Ønsker du at bidrage til initiativet, kan du møde op til næste møde BID-møde. Det foregår onsdag 11. september klokken 19 i mødelokalet i Byens Hus.

Repræsentanter fra blandt andre Jelling Musikfestival, Jelling Turist- og Handelsstandsforening, Gormshallen, Byens Café, Jelling Lokalråd og Jelling Bryggeri var med på BID-mødet onsdag aften. Foto: Anders Kynde
Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

GAMLE DAGE

Da aviskrigen rasede i Vejle: Den ene Venstre-avis endte med at tage livet af den anden Venstre-avis

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

Vejle

Potentielt kriminelle flyttede ind i al hemmelighed: Kommunen mener, at Udlændingestyrelsen har brudt lejekontrakten og har nu sendt protestbrev til minister

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Hedensted

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

BØRKOP

Se video: Pludselig lød der et brag - kæmpe uheld med sodavand blev delt med en million på Instagram

Annonce