x
Annonce
Vejle

Gammel vejledreng køber million-maleri og åbner sit kunstmuseum for alle

Christian Panbo holder af og samler på guldalderkunst, og han er specielt optaget af maleren C.W. Eckersberg. Han har netop købt et nyt Eckersberg-maleri hos Bruun Rasmussen for hammerslag ved 1,6 millioner kroner. Arkivfoto

Den tidligere vejlenser erhvervsmanden Christian Panbo har købt et Eckersberg-maleri for hammerslag ved 1,6 millioner kroner. Det bliver udstillet på hans eget kunstmuseum.

Vejle: Erhvervsmanden Christian Panbo, Aabenraa, der har rødder i familien Panbo i Vejle, er en passioneret kunstsamler.

Han har netop udvidet sin private kunstsamling med et maleri af guldaldermaleren C.W. Eckersberg, som han købte hos auktionshuset Bruun Rasmussen for et hammerslag på 1,6 millioner kroner.

Maleriet er ikke stort i størrelse men i kvalitet, det måler 32 x 28 centimeter.

Offentligheden får det at se til foråret 2018, når Christian Panbo åbner sit private kunstmuseum.

Her vil hans private kunstsamling, der i forvejen rummer flere malerier af C.W. Eckersberg, bliver permanent udstillet.

Annonce

En snes år med Eckersberg

Maleren C.W. Eckersberg (1783-1853) kaldes også dansk malerkunsts fader. Erhvervsmanden Christian Panbo har en stor passion for Eckersbergs kunst og har samlet på Eckersberg-malerier i en snes år. For fire år siden var et af Panbos Eckersberg-malerier udstillet på National Gallery of Art i Washington. Desuden har Den Hirschprungske Samling og Skagen Museum lånt et af hans P.S. Krøyer-malerier.

Eckersbergs maleri "En storm" er ikke stort i størrelse men i kvalitet. Det måler 32 x 28 cm. Publikum får maleriet at se, når det udstilles på Panbos eget kunstmuseum, som åbner til marts 2018. Foto: Bruun Rasmussen

Andre skal have glæde af kunsten

Christian Panbo siger: "Jeg køber ikke sådan et maleri for kun at kunne nyde det selv. Jeg vil gerne have, at andre kan nyde synet af det flotte maleri og ikke mindst få historien om C.W. Eckersberg, der er født i Blåkrog i Varnæs sogn".

76-årige Christian Panbo har i dag sit bjælkehusfirma i Aabenraa, og det er ved siden af firmaet, han lige nu er i gang med at opføre en tilbygning i træ, der skal rumme hans eget kunstmuseum.

Christian Panbo er netop genvalgt som byrådsmedlem i Aabenraa for Socialdemokratiet. Han har været medlem af byrådet i Aabenraa siden 2001.

Han er uddannet tømrer og var i begyndelsen en del af sin fars bjælkehus-virksomhed i Vejle, før han valgte at begynde for sig selv.

Christian Panbo har også malerier af Skagens-malerne i sin samling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce