Annonce
Give

Gammelt vandværk er forvandlet til eftertragtede rækkehuse: Bygherre mener, at efterspørgslen kunne have båret over seks gange så mange boliger

Tobias Langkjærs firma, Koncept Montage, er i gang med at bygge tre rækkehuse på Krohaven/Svinget på den grund, der tidligere husede det gamle vandværk i Give. Foto: Jim Hoff
I efteråret 2019 begyndte store entreprenørmaskiner at fjerne det 106 år gamle og nedlagte vandværk på Krohaven. I uge 45 i 2021 står tre rækkehuse klar til indflytning med den lokale virksomhed Koncept Montage som bygherre og udlejer.

Give: Det har været både et vildt spændende og også et ganske udfordrende projekt at forvandle det gamle nedlagte vandværk på Krohaven i Give til tre nye rækkehuse. Men det har i høj grad været alle anstrengelserne værd. Det fortæller Tobias Langkjær, der er medindehaver af Koncept Montage ApS.

- Da vandværket kom til salg, kunne vi jo godt se, at her var der en mulighed for at komme til at lave et boligprojekt på en fantastisk beliggenhed. Vi vidste jo også godt, at det ville blive en lang proces, inden vi kunne gå i gang med byggeriet.

Her henviser Tobias Langkjær til selve nedrivningsprocessen, hvor man i et gamle vandværks kælderrum måtte kæmpe med den såkaldte in situ-beton, der har en noget andet hårdhed end almindelig beton - og dermed er mere kompliceret - læs bøvlet - at fjerne.

Annonce


Folk har nærmest henvendt sig fra dag et, og havde der været plads til det, kunne vi have bygget 20 huse - og de ville alle have været udlejet

Tobias Langkjær, medindehaver Koncept Montage Aps


- Så har det jo heller ikke været uden udfordringer i forhold til at indhente godkendelser og så videre fra de kommunale myndigheder. Det er der gået rigtig meget tid med at få på plads, men da alle papirerne først lå klar med alle stempler på, så er selve byggeprocessen gået lige efter vores kampplan, fortæller Tobias Langkjær.

Er klar på flere projekter

Byggeriet af de tre rækkehuse, der er på knap 100 kvadratmeter, forventes at være klar i uge 45, hvor de tre lejere kan rykke ind i de nye super-lavenergihuse med egne solceller på taget.

- Vi har overhovedet ikke annonceret med, at vi havde husene til udlejning. Folk har nærmest henvendt sig fra dag et, og havde der været plads til det, kunne vi have bygget 20 huse - og de ville alle have været udlejet, fortæller Tobias Langkjær.

Det har som sagt været en stor opgave for firmaet at forvandle det gamle udtjente vandværk til tre topmoderne rækkehuse, men også en opgave, som man har kastet sig over med stor motivation, netop fordi det i forhold til firmaets daglige opgaver har været en meget anderledes og en spændende opgave.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger om det her lokale byggeprojekt, og når vi nu er blevet færdige her, så lad os se, om ikke vi er klar til et nyt, spændende projekt. Der er jo virkelig kommet gang i udviklingen med hensyn til bolig og byggeri her i Give, og det er særdeles glædeligt, siger Tobias Langkjær, der som indfødt Give-mand naturligvis glæder sig over opgangstiderne i byen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Børkop

Efter udbygning: Efterskole får rekordmange elever

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Børkop

Mariola og Bjarne har valgt det næstbedste, når de nu ikke har hund længere: De passer andres og har åbnet en legeplads kun for de firbenede

Kultur For abonnenter

Det er besværligt - men ikke umuligt - at få lov til SUP og kajak på idyllisk sø: Sådan kan det lade sig gøre

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Annonce