Annonce
forside

Gammelt vej-løfte bremser dagligvarebutik i Skibet

Ejendomsudviklere er interesserede i at opføre en dagligvarebutik ved Vardevejs udkørsel, men her tøver Vejle Kommune med at lave en lokalplan og give en tilladelse, så længe der ikke er en afklaring af de fremtidige trafikale forhold. Foto: Benny F. Nielsen
Vejle - Flere dagligvarekæder er interesserede i at åbne butik i Skibet.

Men det kan fortsat vare år, inden Netto, Fakta eller andre discountkæder kan byde Skibet-borgerne indenfor.

Årsagen skal findes hos Vejle Kommune, hvor et gammelt løfte er med til at bremse udviklingen i landsbyen, som vokser med flere nye udstykninger i disse år.

- Flere kæder vil gerne til Skibet. Det gælder ikke kun Netto, for flere developere har spurgt til mulighederne, og siden Spar-købmanden lukkede derude, har det været et ønske at få en dagligvarebutik til Skibet. Der er ingen tvivl om, at behovet er der, og der er blevet bygget mange huse siden, fortæller Vejle Kommunes planchef, Lars Buksti.
Hanssen Ejendomme A/S har en grund ved Buldalen til salg, og her er plangrundlaget for en dagligvarebutik på plads. Men ingen dagligvarekæde er interesseret i at ligge her, hvis kommunen bliver tvunget til at lukke udkørslen fra Buldalen til motortrafikvejen. Foto: Benny F. Nielsen

Har været i dialog

Et ejendomsselskab har en grund til salg på hjørnet af Buldalen og Vardevej, hvor den eksisterende lokalplan giver mulighed for en dagligvarebutik og i den modsatte ende af Skibet - før Danhostel - har udviklere, ifølge avisens oplysninger, allerede været i dialog med husejere om at købe ejendomme for at give plads til en butik.

Det bekræfter Lars Buksti, men usikkerheden om de fremtidige trafikale forhold gør, at dagligvarekæderne endnu ikke tør lægge sig fast på en placering.
Annonce

Forsøgt at få det ændret

- Det er rigtigt, at flere grunde er i spil i Skibet, men Vejle Kommune har en aftale med Vejdirektoratet om, at Buldalen skal lukkes på et tidspunkt. Vi har forsøgt at få det ændret, men det har aldrig vundet genklang hos skiftende transportministre, at vejen skal holdes åben, og dagligvarekæderne ønsker ikke at etablere en butik ved Buldalen, hvis vi på et tidspunkt bliver tvunget til at lukke vejen, siger planchefen.
Annonce

Finde samlet løsning

I stedet kan kommunen vælge at give grønt lys for en dagligvarebutik i den modsatte ende af Skibet, men det tøver man med.

- Vi er nødt til at finde en samlet vejløsning for Skibet, før vi kan anvise den rette placering for en dagligvarebutik. Vi skal først have en afklaring af Jennumvej-krydset, inden vi kan tage stilling til, om vi skal lave en lokalplan for en dagligvarebutik i den ende. Det er ikke sikkert, at vi kan opretholde alle tre udkørsler fra henholdsvis Buldalen, Vardevej og Jennumvej. Derfor kan det blive nødvendigt fra politisk side (byrådet, red.) at vælge, hvilken en af udkørslerne man foretrækker at lukke, siger Lars Buksti.
Annonce

Et gevaldigt fejltrin

I krydset ved Jennumvej er der sket to dødsulykker med fem års mellemrum. Derfor har Skibet Lokalråd presset på for en løsning. Her bliver der i 2017 etableret et lyskryds efter aftale mellem Vejle Kommune og Vejdirektoratet.

- Butikkerne ønsker at få synligheden fra motortrafikvejen og en garanti for, at ind- og udkørslen til motortrafikvejen ikke bliver lukket. Men hvis vi laver en lokalplan og udsteder en garanti nu, risikerer vi at lave et gevaldigt fejltrin, som vi senere fortryder. Men vi er forhåbentligt klogere om et år eller to, siger planchefen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce