Annonce
Vejle

Gang i gågaden: Vi så røg fra rådhuset og syge tegninger

Der gik røg af en brand uden ild på rådhuset fredag eftermiddag. Ikke engang et politisk skænderi var der, selv om det blinkede faretruende fra det gamle hus under eventmagerfirmaet Fangos behandling. Foto: Leif Baun
Med ord fra Vejle Kunstmuseums hjemmeside tager en ny udstilling af bladtegninger tykt pis på den lille djævelske virus og alle de restriktioner og politiske krumspring den har afstedkommet.

Vejle: Nix, det var ikke et gruppemøde hos et af byrådets partier, der fik rådhustårnet til at gylpe røg flere gange fredag eftermiddag. Det var City Vejle, der forsøgte det muliges kunst, når det gælder halloween-arrangementer. I samarbejde med Dystopias ubehageligt malede personager og Fangos belysning af byrådsbygningen, der blinkede i takt til hastig dunk-dunkmusik lykkedes det cityfolket at skabe gang i gågaden.

I sidste øjeblik blev City Vejle ellers ramt af en aflysning, da politiet med de strammere coronaregler ikke kunne nikke i takt til ideen om musik i en butik.

Humor der smitter, lyder et motto for udstillingen. Her her freelancebladtegner Mikkel Straarup Møller udstillingens hovedfigur. Foto: Leif Baun

Den forbandede virus er over alt. Også i en udstilling af bladtegninger fra mange af landets aviser, der åbnede fredag eftermiddag.

Annonce

- Vi vil gerne gøre opmærksom på et presset fag og på, at vi kan andet end at tegne Muhammedtegninger. Medierne er under pres og dermed også vort arbejde. Det ene pres er økonomien, men så er der jo også det politiske pres, som lige er blevet ekstra aktuelt med begivenhederne i Tyrkiet og Frankrig og striden mellem Erdogan og Macron, sagde næsteformand for de danske bladtegnere Bob Katzenelson.

Tør du købet noget af de to? Tør du lade være? Dystopia var på gaden ved City Vejles Halloweenarrangement. Foto: Leif Baun

Der er tegninger på to vægge i et tomt butikslokale på første sal i Bryggen. Det er fristende at kalde tegningerne syge. For de har alle den der virusdims som et element. Man kan også sige, at det er sort humor, så det gør noget, netop det våben som bladtegnerne altid har turde trække, når krisen klemte.

Udstillingens motto er passende: "Humor der smitter". Vejle Kunstmuseum havde tidligere en udstilling, der hed lige til stregen, og det er en delvis fortsættelse af relationerne fra den udstilling, der gør den nye mulig.


Medierne er under pres og dermed også vort arbejde. Det ene pres er økonomien, men så er der jo også det politiske pres, som lige er blevet ekstra aktuelt med begivenhederne i Tyrkiet og Frankrig og striden mellem Erdogan og Macron.

Bob Katzenelson, næstformand for danske bladtegnere


VAF's ukuelige bladtegner gennem årtier, Arne Sørensen, var med, da der åbnede en udstilling med coronarelaterede bladtegninger i Bryggen fredag eftermiddag. Foto: Leif Baun

Udstillingen kan ses fra 30. oktober til 6. november i Bryggen, på plateauet på første sal ved Pappa La Rosa. Bag efter overtager Vejle Bibliotekerne udstillingen. Så hvis du ikke når at se den i Bryggen, kan du stadig nå det på et af Vejles biblioteker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce