Annonce
Vejle

Gang i gågaden: Vi så røg fra rådhuset og syge tegninger

Der gik røg af en brand uden ild på rådhuset fredag eftermiddag. Ikke engang et politisk skænderi var der, selv om det blinkede faretruende fra det gamle hus under eventmagerfirmaet Fangos behandling. Foto: Leif Baun
Med ord fra Vejle Kunstmuseums hjemmeside tager en ny udstilling af bladtegninger tykt pis på den lille djævelske virus og alle de restriktioner og politiske krumspring den har afstedkommet.

Vejle: Nix, det var ikke et gruppemøde hos et af byrådets partier, der fik rådhustårnet til at gylpe røg flere gange fredag eftermiddag. Det var City Vejle, der forsøgte det muliges kunst, når det gælder halloween-arrangementer. I samarbejde med Dystopias ubehageligt malede personager og Fangos belysning af byrådsbygningen, der blinkede i takt til hastig dunk-dunkmusik lykkedes det cityfolket at skabe gang i gågaden.

I sidste øjeblik blev City Vejle ellers ramt af en aflysning, da politiet med de strammere coronaregler ikke kunne nikke i takt til ideen om musik i en butik.

Humor der smitter, lyder et motto for udstillingen. Her her freelancebladtegner Mikkel Straarup Møller udstillingens hovedfigur. Foto: Leif Baun

Den forbandede virus er over alt. Også i en udstilling af bladtegninger fra mange af landets aviser, der åbnede fredag eftermiddag.

Annonce

- Vi vil gerne gøre opmærksom på et presset fag og på, at vi kan andet end at tegne Muhammedtegninger. Medierne er under pres og dermed også vort arbejde. Det ene pres er økonomien, men så er der jo også det politiske pres, som lige er blevet ekstra aktuelt med begivenhederne i Tyrkiet og Frankrig og striden mellem Erdogan og Macron, sagde næsteformand for de danske bladtegnere Bob Katzenelson.

Tør du købet noget af de to? Tør du lade være? Dystopia var på gaden ved City Vejles Halloweenarrangement. Foto: Leif Baun

Der er tegninger på to vægge i et tomt butikslokale på første sal i Bryggen. Det er fristende at kalde tegningerne syge. For de har alle den der virusdims som et element. Man kan også sige, at det er sort humor, så det gør noget, netop det våben som bladtegnerne altid har turde trække, når krisen klemte.

Udstillingens motto er passende: "Humor der smitter". Vejle Kunstmuseum havde tidligere en udstilling, der hed lige til stregen, og det er en delvis fortsættelse af relationerne fra den udstilling, der gør den nye mulig.


Medierne er under pres og dermed også vort arbejde. Det ene pres er økonomien, men så er der jo også det politiske pres, som lige er blevet ekstra aktuelt med begivenhederne i Tyrkiet og Frankrig og striden mellem Erdogan og Macron.

Bob Katzenelson, næstformand for danske bladtegnere


VAF's ukuelige bladtegner gennem årtier, Arne Sørensen, var med, da der åbnede en udstilling med coronarelaterede bladtegninger i Bryggen fredag eftermiddag. Foto: Leif Baun

Udstillingen kan ses fra 30. oktober til 6. november i Bryggen, på plateauet på første sal ved Pappa La Rosa. Bag efter overtager Vejle Bibliotekerne udstillingen. Så hvis du ikke når at se den i Bryggen, kan du stadig nå det på et af Vejles biblioteker.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB møder ude Brøndby; bliver den onde stime brudt?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Vejle For abonnenter

Lones kræftknude blev dobbelt så stor, mens flere af hendes venner svigtede: - Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig fuldstændig ud

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Brandmænd blev syge, mens de reddede 150 grise ud fra lynramt gård

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle For abonnenter

Den store guide til Vejles offentlige toiletter: Her kan du lade vandet på strøgturen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Debat For abonnenter

Skal du i bil fra den ene ende af Vejle til den anden? Så husk lige madpakken

Vejle Boldklub

Træner Peter Sørensen er uden betænkelighed: Derfor ligner det lyndebut til VB’s nyeste mand

Annonce