Annonce
Hedensted

Gangbro i Uldum Kær tager form

I øjeblikket er en gangbro under opførelse i Uldum Kær. Det er firmaet Woodways.com, der står bag arbejdet som er bestilt af henholdsvis Uldum Fælles Råd og Hedensted Kommune. Broen skal sikre tørskoede gåture i kæret i perioder, når det regner meget. Foto: Henrik Dolmer
Arbejdet med at opføre en gangbro i Uldum Kær er i fuld gang. Træer og buskads i svinget ved fugletårnet er blevet fjernet, så broen kan skære sig gennem landskabet. Dermed bliver det snart også muligt at gå en tur i kæret i perioder, hvor det ellers er oversvømmet.

Uldum Kær: Stisystemet i Uldum Kær er fra tid til anden mere eller mindre oversvømmet. Ikke mindst efterår og vinter, hvor nedbørsmængderne typisk er størst. Specielt er svinget ved fugletårnet ofte under vand i disse regnvejrsperioder, hvilket umuliggør gåture i området medmindre man har waders på.

Det forsøger Uldum Fælles Råd og Hedensted Kommune nu at råde bod på via opførelsen af en gangbro tværs gennem det grønne område ved svinget. Det er firmaet Woodways.com A/S, der står bag opførelsen af gangbroen. Samme firma har blandt andet også lavet træarbejdet på Den Genfundne Bro ved Vestbirk. Gangbroen opbygges på store "jernskruer", der skrues cirka 10-12 meter ned i jorden.

- Idéen opstod for cirka halvandet år siden, og det er da dejligt at se, at der sker noget nu, siger formanden for Uldum Fælles Råd, Jesper Hammer.

Annonce

Fællesrådet søgte om midler til gangbroen via Den fælles Naturpulje i Hedensted Kommune, og fik bevilget 150.000 kroner til formålet. Der blev herefter indhentet tilbud, og valget faldt på et tilbud fra Woodways.com på 166.000 kroner. På grund af momsregler er projektet blevet flyttet over i kommunalt regi, hvor mankoen på 16.000 kroner også vil blive fundet.

Økonomisk sikkerhedsnet

- Det er jo et initiativ, som har været efterspurgt i noget tid, så vi har fra kommunalt hold valgt at spænde et økonomisk sikkerhedsnet ud under projektet, siger Mads Kehlet Munk fra Vand og Veje i Hedensted Kommune.

En brosektion er i øvrigt kommet i overskud, fordi der ikke blev brug for helt så lang en bro, som først antaget. På forslag fra entreprenøren er den blevet placeret i svinget ved fugletårnet, hvor den afløser nogle trædesten.

- Det har aldrig rigtig fungeret med de trædesten ved højvande, så det giver god mening at udnytte den ekstra brosektion på den måde, siger Mads Kehlet Munk, der forventer at få klarlagt i løbet af denne uge, hvornår den nye gangbro i Uldum Kær kan stå klar til indvielse.

Trædestene i svinget ved fugletårnet er blevet afløst af en brosektion, som man alligevel ikke får brug for til den nye gangbro i Uldum Kær. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Mistænkelig lugt lukker kirke: 'Det er et utroligt ubehageligt rum at være i, og man kan smage et eller andet'

Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Hedensted

Mysterium om cykelbjerg opklaret: Derfor lå stor bunke cykler i skovkanten ved rasteplads

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Hedensted

Syge selvstændige må hverken tage telefonen eller betale en regning: Sådan får du hjælp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Annonce