Annonce
Give

Garvede kræfter lærer fra sig på sangskriverlejr

Anton Theilgaard og Ingolf Schjøtt har begge været med på Songwritercamp i Thyregod før, så de ved, hvordan de skal gribe arbejdet an. Foto: Børge Larsen
Gisli Gislason blev kåret som årets danske sangskriver i 2016. Nu giver han og Esben Svane deres erfaringer videre til unge talenter.
Annonce

Thyregod: Der famles ind i mellem efter akkorderne. Og indimellem bliver ordene lige tabt i farten.

Men det er der ikke noget underligt i, for vi er lige i starten af den "Songwriter Camp", der i denne uge afvikles på Kursuscenteret i Thyregod. Her er 14 unge talenter samlet for at blive endnu bedre til at skrive sange og melodier.

De ni af dem har været med her før. De sidste fem er med for første gang. Det er en god blanding, vurderer Esben Svane, der igen står i spidsen for sangskriverlejren.

Deltagelsen her er ikke nogen garanti for succes, selv om den kan hjælpe de unge godt på vej. Helt afgørende er de unges egen talentmasse og ikke mindst den måde, de forvalter deres talent på. Kurset gør det ikke alene.

Det er Emil Vestergaard Klausen og Benjamin Rosenbohm et godt eksempel på. Emil Vestergaard Klausen har været her flere gange og er blandt andet drevet af drømmen om at vinde det danske Melodi Grand Prix.

Han kom i finalen i år og blev nummer tre med sangen "Ville ønske, jeg havde kendt dig". Finalen blev vundet af "Ben & Tan" med sangen "Yes". Ben er Benjamin Rosenbohm og han er også med på sangskriverlejren, men som debutant.

Annonce

Karriereplanlægning

Fælles for alle deltagerne er dog, at de er kommet for at blive endnu bedre. De er kommet for at få hjælp til at udvikle deres medfødte talenter for at skabe en karriere i en underholdningsbranche, der ind i mellem nok kan vise sig barsk.

- Denne gang har vi forsøgt at lægge en ekstra dimension ind i campen. Vi bruger lidt tid på at snakke fremtidsdrømme og hjælpe med lidt gode råd til karriereplanlægning, siger Esben Svane.

Med sine mange både positive og negative erfaringer fra branchen er han godt rustet til at give gode råd til deltagerne. Men det skader aldrig med en ekstra dimension. Derfor har han allieret sig med en anden kapacitet på området: Gisli Gislason.

Han blev i 2016 kåret som årets danske sangskriver ved "Danish Music Award" sammen med Jonathan Elkjær og Mads Bo Iversen. Sammen havde de skrevet nummeret "Slush Hours til duoen "Phlake", som de to sidste udgør medlemmer i.

Sangen "Slush Hours" blev i øvrigt også kåret som årets danske popudgivelse. Så erfaringen er på plads hos Gisli Gislason.

Annonce

Forviklinger

Han var der mandag og tirsdag formiddag og kunne sammen med Esben Svane svare på stort set alle de spørgsmål, deltagerne havde til branchen og karrieren i den. Derudover er det muligt at bruge et par timer om aftenen med at diskutere karriereplanlægning sammen med Esben Svane .

Men derudover bruges der også masser af tid på at skrive sange, hvad enten de skal være lige ud af landevejen eller de skal indeholde forviklinger i form krav til omkvæd, indledning eller gentagne akkorder. Eller krav til sangen form: en vuggevise eller en morgensang.


Denne gang har vi forsøgt at lægge en ekstra dimension ind i campen. Vi bruger lidt tid på at snakke fremtidsdrømme og hjælpe med lidt gode råd til karriereplanlægning,

Esben Svane


Det kan være en del af forklaringen på, at der ind imellem famles lidt efter akkorder og tekst. For det er jo helt nye værker, der bliver skrevet og udviklet af deltagerne. De sættes sammen to og to, men i nye konstellationer hver dag.

Og hvad kommer der så ud af anstrengelserne?

Det kan man høre, når deltagerne fredag klokken 19 giver en koncert i kursuscenterets store sal. Her er der gratis adgang og alle de helt nye sange, der er skrevet og sat musik til i løbet af ugen, fremføres for første gang for publikum.

Kurset får solid støtte fra såvel Thyregod Vester Borgerforening, Thyregod Musik- og Kulturforening og Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Annonce