Annonce
forside

Gasledning gravet over: Fire års forbrug af gas fossede ud på under en time

Tirsdag morgen blev en gasledning gravet over ved Horsensvej. Det skabte en del påstyr.

En overgravet gasledning betød, at 300 huse i Engum, Bredel og Assendrup var uden gas det meste af tirsdagen.

Vejle: Horsensvej var spærret i tre kvarter tirsdag morgen fra klokken cirka 8.30, efter at en gasledning var blevet gravet over.

- Vi valgte at afspærre vejen fra krydset ved Juelsmindevej til Bredal Kærvej, så der ikke skulle køre biler ind i gasskyen, fortæller indsatsleder Erik Eg fra TrekantBrand og tilføjer, at et smidt cigaretskod eller en gnist fra en udstødning kunne have udløst en stor eksplosion.

Det var nemlig et ganske omfattende gasudslip, der var tale om. Gasledningen var 125 millimeter bred og trykket lød på fire bar.

- Det fossede ud og larmede helt vildt, fortæller indsatslederen.

Afdelingsleder hos Dansk Gasdistribution, Søren Gammelgaard Jepsen, kan da også oplyse, at udslippet løb op i 4700 kubikmeter gas. Det svarer til fire almindelige husstandes årsforbrug.

- I 40 minutter susede gassen ud. Det er et stort udslip for os, slår han fast.

Annonce

Der skulle graves dybt

Afdelingslederen fortæller videre, at reparation arbejdet efterfølgende også gav udfordringer.

- Vejle Kommune har bygget en jordvold hen over gasledningen, så når man skal ned til den, skal vi ned i otte meters dybde. Der skulle flyttes ret meget jord. De gravede faktisk i tre timer, før vi var nede, fortæller Søren Gammelgaard Jepsen.

Tre mand arbejdede på at reparere ledningen fra klokken cirka 8.30 til 15.

I dette tidsrum måtte omkring 300 husstande i Bredal, Assendrup og Engum undvære naturgassen.

Entreprenør får regningen

Efterspillet af gasudslippet bliver, at den entreprenør, som i første omgang gravede ledningen over, vil modtage en regning fra Dansk Gasdistribution.

- Regningen omfatter den gas, der slap ud og de arbejdstimer, der blev brugt på at reparere ledningen, fortæller Søren Gammelgaard Jepsen.

Men det er ikke sikkert, at udgifterne stopper her. Afdelingslederen forklarer, at nogle huses gasforsyninger ikke altid starter automatisk, når der har været slukket for gassen.

- Nogle kunder bliver måske nødt til at kontakte en VVS'er for at få deres gasfyr sat i drift igen. Den regning sender de videre til os, og den vil entreprenøren også modtage.

Søren Gammelgaard Jepsen vil gerne benytte lejligheden til at komme med en opfordring:

- Vi opfordrer til, at folk passer på, når de graver. Det er ikke uden risiko, når man rammer en ledning. Gas kan brænde, og der skal faktisk ikke så meget til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce