Annonce
Børkop

Gauerslund Kirke besøges af Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge. Pressefoto.

Den 23. september kan du opleve Herning kirkes drengekor i Gauerslund kirke, der har optrådt på tv flere gange

Gauerslund: Søndag den 23. september klokken 16 kan du opleve Herning kirkes drengekor i Gauerslund kirke. Koret dirigeres af Mads Bille og på orglet spiller Kristian Marius Andersen. Koret består af 50 drenge og mænd, og når de gæster Gauerslund kirke synger de et program med værker af blandt andet engelske komponister som Edward Elgar og Stanford, afvekslende med kendte danske sange og salmer. Korets faste akkompagnatør, Kristian Marius Andersen, ledsager koret og slår sig desuden løs som improvisator. Det skriver kirken i en pressemeddelelse.

Ved koncerten bliver der mulighed for at høre nogle af korets unge solister.

- Herning Kirkes Drengekor er en ren talentfabrik for sangere, og omkring 30 procent af de unge mænd i koret bliver efterfølgende professionelle sangere eller musikere. Koncerterne er en god lejlighed for at prøve deres talent og træde ud af korrækkerne og ud i solistrollen. Koncerten slutter i den mere populære afdeling med blandt andet "You`ll never walk alone", skriver de.

Annonce

Koret på film

Herning Kirkes Drengekor har optrådt i mange forskellige sammenhænge - fra Søren Ryges haveprogram til den anmelderroste dokumentarfilm 'En stemme for livet', der følger drengekoret over næsten to år fra 2007-2008 og går tæt på sangere og dirigent ved korprøver og koncerter i Danmark og Berlin. I dokumentarfilmen 'Tangentspilleren' fra 2013 medvirker koret i en mindre rolle, mens hovedpersonen er korets faste akkompagnatør, Kristian Marius Andersen.

- Portrættet af Kristian og hans usædvanlige talent gjorde fuldt fortjent Tangentspilleren til den mest sete danske dokumentarfilm i 2013. "En af sin generations mest markante orgelspillere" skrev en anmelder om Kristian efter hans debutkoncert. Kristian Marius Andersen har en omfattende karriere både som orgelsolist og som jazzmusiker på Hammond-orgel. Uanset instrumentet bliver Kristian hyldet for sin store musikalitet, sit gnistrende tekniske overskud og ikke mindst som en gudsbenådet improvisator, skriver kirken i pressemeddelelsen.

Der er forsalg på kirkekontoret og billetsalg ved indgangen. /ash

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce