Annonce
Billund

Gaven fra dronningen: - Maja og Rosaline fik tak for deres flotte billede

Maja Timmermann-Hansen og Rosaline Kirketerp-Møller fulgtes ad i udpakningen af gaven fra dronningen, mens kulturskoleleder Per Weile Bak og borgmester Ib Kristensen smilende så til. Foto: Annette B. Jarl
Maja Timmermann-Hansen og Rosaline Kirketerp-Møller var mandag på besøg på borgmesterkontoret for at modtage en tak fra dronningen. Takken var for deres flotte billede til dronningens fødselsdag.
Annonce

Grindsted/Billund: Man skal nok være lidt speciel for i en alder af ni og ti år at få en gave fra selveste vores dronning. Det er tiårige Rosaline og niårige Maja fra Billund da også.  De var nemlig blandt de børn fra landets kommuner, som var blevet udvalgt til at male et billede til dronning Margrethe i anledning af hendes fødselsdag.

Mandag eftermiddag takkede dronningen så for gaven ved at give en gave tilbage til de dygtige, små kunstnere. Borgmester Ib Kristensen havde fået æren af at overrække gaverne og tog imod på borgmesterkontoret med slik i pose, cola i dåse - en hilsen fra dronningen - og gaverne.

- Wauw, lød det fra Maja Timmermann-Hansen på ni år  og Rosaline Kirketerp-Møller på ti, da da havde pakket gaven fra dronningen ud. Foto: Annette B. Jarl

- Wauw, hvor er det flot, lød det samstemmende fra de to piger, da de synkront pakkede gaven, en kop med dronningens monogram, ud.

Annonce

Godt fundet på

Deres eget billede til dronningen var nu også meget flot, og de kan tage med sig, som en historie at fortælle videre til deres egne børn og børnebørn, at dronningen virkelig havde set deres billede.

Maja og Rosaline og deres billede til dronningen. Privatfoto

- Nøj, hvor er det godt fundet på. Og det er jo fra Billund, forlyder det, at dronningen udbrød, da hun så det farvestrålende gule billede med fugle i rød, ultramarinblå og brun med guld imellem.

- Det er rigtig fedt, at vi kunne få lov at give hende noget, vi har lavet, og vi prøvede virkelig at lave noget, som vi ved, hun godt kan lide, forklarede Rosaline Kirketerp-Møller, der til daglig går på Den Internationale Skole i Billund og har været på Billund Billedskole i et år.

Maja Timmermann-Hansen og Rosaline Kirketerp-Møller fik en rundvisning på rådhuset, da de var inde for at hente deres gave. Gaven var dronningens tak for det flotte og farvestrålende billede med papirklip, de lavede  i anledning af dronningens fødselsdag. Foto: Annette B. Jarl

Maja Timmermann-Hansen går til dagligt på Billund Skolen og har gået i billedskolen i to år. Hun var glad for at få chancen for at tegne og male for selveste majestæten.

- Det er ret specielt, at vi kun er to, der er blevet valgt, sagde hun beskedent, mens underviser og billedskoleleder Susanne Frank Lyngsø indskød, at det jo er fordi, de er så mega dygtige.

Annonce

Rødder og vinger

Børn fra alle landets kommuner var blevet bedt om at lave en tegning, der både indeholder dronningen og et selvvalgt vartegn fra deres egen kommune.


Vi prøvede virkelig at lave noget, som vi ved, hun godt kan lide.

Rosaline Kirketerp-Møller


Maja og Rosaline havde sammen med Susanne Frank Lyngsø fundet frem til symbolikken: Fuglen i midten af billedet symboliserer dronningen, omgivet af folket.

- De blå fugle med vinger symboliserer det internationale i Billund, mod, selvstændighed og virketrang, og de brune fugle symboliserer rødder og jysk sindighed, forklarede Susanne Frank Lyngsø.

Annonce

Papirklip

De to pigers billede er frembragt via håndmalede papirstrimler, der er foldet og klippet ud til fugle med en brodersaks. Nogle af dem så små som en lillefingernegl. Det har krævet både koncentration og fingersnilde, og pigerne har brugt lang tid.

- Vi havde troet, at vi kunne lave det på en dag, men det endte med at tage tre, sagde Rosaline.

Alle 98 tegninger, collager og malerier fra børn i alle kommuner vil være udstillet i Riddersalen på Christiansborg Slot frem til den 30. august.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce