Annonce
Trekantområdet

Gaveregn til udsatte børn: Kom og hent en fin julegave

Jannis Mitilineos med favnen fuld af gaver. Og i alle kasserne rundt om ham ligger der også gaver klar til udsatte. Privatfoto
Ingen børn i Middelfart skal undvære en julegave. Derfor kan udsatte børn og deres familier komme og hente en gratis gave og lidt juleslik ved det, der måske bliver den største gaveregn i Middelfart i mands minde.
Annonce

Middelfart: Julen er hjerternes fest, og det ved Jannis Mitilineos om nogen. Ud over at være formand for Udsatterådet i Middelfart Kommune, tjener på Café Rita, fuldtidsstuderende på universitetet, far og ægtemand, så er han også dybt engageret i socialt arbejde, og i denne forbindelse kalder han sig "Det sorte får". Under dette alias holder han foredrag og promoverer frivilligt, socialt arbejde.

Med denne hat på vil han også sørge for, at der den 13. december vil være gaveregn til udsatte børn og voksne i Middelfart. Og det vil være rigtig, rigtig mange gaver. Faktisk omkring 2000 styks.

I samarbejde med Bobbie Nielsen fra Fredericia, der er en markant person inden for frivilligt, socialt arbejde, har Jannis Mitilineos fået stablet denne begivenhed på benene.

- Det er kæmpe stort netværk, hvor der bliver uddelt gaver i hele landet. Det er startet i den facebookgruppe, der hedder "Vi er til for at hjælpe hinanden". Her har private sendt penge ind, og andre har købt gaverne. Jeg er med til at dele dem ud. Det er mest gaver til børn, og det er alt muligt lige fra huer til forskellige kasser med Lego eller gamer-headset, fortæller han.

Annonce

En håndsrækning

Jannis Mitilineos ved om nogen, at det kan være afgørende med en håndsrækning i juletiden.

- Jeg er selv tidligere misbruger, og jeg ved, at det kan være rigtig modbydeligt. Derfor syntes jeg, at det var en mega fed idé, og jeg spurgte, om de ikke kunne smide nogle gaver til Middelfart. Så kom der en masse gaver, men så smed jeg selv nogle penge i, og så var der omkring 2000 gaver, siger han.

Så på luciadagen vil Jannis Mitilineos sammen med en flok venner stille sig op foran Café Rita og dele gaverne ud til dem, der kommer forbi, og som kan bruge en julegave til et udsat barn eller voksen.

- Jeg gør det her som privatperson, så jeg vil ikke gøre mig til dommer over, om folk har brug for en gave. Men jeg kan gøre mit forarbejde ordentligt og gøre opmærksom på, at det her kommer til at ske. Så vi uddeler gaver til dem, der kommer forbi, fortæller Jannis Mitilineos.

Annonce

Med kaffe, slik og sodavand

Flere har meldt sig på banen. Nogle af de store spillere, endda. Carlsberg og Rema 1000 smider også et bidrag i festen, så udsatte i Middelfart kan få lidt ekstra med hjem i den søde tid, der ikke er så nem for alle.

- Café Rita har kontakt til nogle leverandører, og Carlsberg kommer med sodavand til børnene, som vil blive delt ud på dagen. Rema 1000 på Brovejen vil også sørge for noget slik til børnene, og det samme vil Dagrofa Fredericia og BT Catering fra Kolding. Café Rita vil sørge for kaffe til alle, der står i kø til en gave.

- Vi vil også lave en konkurrence, hvor vi udlodder to juleposer med alt, der skal til for at lave en julemiddag, siger Jannis Mitilineos, der har oprettet en begivenhed på facebook, der hedder " Julegaveuddeling til udsatte". Hvis du har brug for at gave og vil kigge forbi julegaveuddelingen, så bliver Jannis Mitilineos glad, hvis du kunne melde dig som interesseret i begivenheden, så han ved omtrent hvor mange, han kan regne med, der kommer.

Gaveregnen vil finde sted foran Café Rita på fredag den 13. klokken 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce