Annonce
Jelling

Genåbnet på ny adresse: Nu er genbrugsbutik herre i eget hus

Mellem Frisør Lyhne og Rema 1000 er IM Genbrug nu åbnet på Vejlevej 11 i Jelling. Foto: Mette Mørk
Torsdag genåbnede IM Genbrug på den nye adresse Vejlevej 11 i Jelling.
Annonce

Jelling: Godt nok har IM Genbrug mindre plads at gøre med på Vejlevej 11 sammenlignet med de tidligere lokaler på Jernbanevej 1. Til gengæld er der nymalet og nyrenoveret på den nye adresse.

Det var der mange, der kom for at opleve, da genbrugsbutikken genåbnede forretningen torsdag eftermiddag. En ny forretning uden møbler og elektronik, men i stedet masser af tøj, fodtøj, porcelæn og nips.

Også genbrugskonsulenter fra Indre Mission, som ejer IM Genbrug, var med til indvielsen. De glæder sig over, at organisationen nu selv ejer butikkens ejendom, efter at man gennem tiden har lejet sig ind andre steder i byen. Noget, som også har betydet, at butikken har været nødt til at flytte flere gange i Jelling siden åbningen i 1989.

- Der er mange fordele ved at eje frem for at leje, og det er nu rart at være herre i eget hus. Vi er meget glade for butikken i Jelling, hvor vi modtager mange genbrugsvarer fra lokalbefolkningen, fortæller Jonas Laugesen, leder af IM Genbrug.

- Selvom vi ikke længere kan modtage møbler i Jelling, er det fint nok, da vi oplever, at det klart er tøj, der sælger bedst, supplerer genbrugskonsulent Jakob Haahr Damgaard.

Annonce

Ny kjole til over 3000 kroner

At der kommer meget tøj ind, ses tydeligt i butikken og dens baglokaler.

Faktisk bliver tøjcontaineren ved IM Genbrug i Jelling så hurtigt fyldt, at den skal tømmes hver anden eller tredje dag.

Indholdet tages med i butikkens baglokaler, og så begynder den helt store sortering. Er tøjet hullet eller beskidt, kommer det ikke ind i butikken, for så er der ganske enkelt ikke nogen, der har lyst til at købe det, fortæller genbrugskonsulent Jakob Haahr Damgaard.

I sorteringsrummene er der stort set altid noget at gå i gang med, da tøjcontaineren bliver tømt hver anden eller tredje dag. Foto: Mette Mørk

Men der kan være undtagelser, indskyder Gretha, der har været frivillig i den lokale genbrugsbutik i seks år. Hun kommer hver torsdag i butikken.

- Hvis tøjet er i god kvalitet og vil sælge godt, kan jeg godt finde på at tage det med hjem og sy eller vaske det. Førhen skulle der ikke meget til, før mit gode hjerte løb af med mig, men i dag er jeg nok blevet lidt mere kritisk, fortæller Gretha, som ikke ønsker sit fulde navn i avisen.

- Men det er nogle gange lidt utroligt, hvad vi får ind af tøj og ting og sager. Jeg har for eksempel lige pakket en kjole ud fra Magasin. Prismærket var stadig på, så den har formentlig ikke været brugt. Den har kostet over 3000 kroner, siger hun.

Annonce

- Vi er også købmænd

Det tøj, som ikke kan sælges i butikken, ryger videre til hjælpeorganisationen Dansk Balkan Mission.

- Hver måned sender vi 45 sække med tøj afsted til Dansk Balkan Mission, fortæller Ernst Hoffmann, der er kontaktperson for genbrugsbutikken i Jelling.

Ernst Hoffmann har i mange år været engageret i IM Genbrug i Jelling. Foto: Mette Mørk

Men er tøjet i alt for dårlig stand, sendes det et andet sted hen, hvor man forsøger at genbruge så meget af stoffet som muligt.

I nogle tilfælde sendes tøjet også videre til en anden butik i IM Genbrug et andet sted i landet.

- I Aarhus har vi for eksempel en afdeling med retrotøj, fordi det er meget populært blandt de unge aarhusianere, siger genbrugskonsulent Jakob Haahr Damgaard.

- Og i Søndervig har vi erfaret, at gamle ure og porcelæn sælger rigtig godt blandt de mange tyske turister. Så selvom vi er en organisation, er vi også købmænd, tilføjer han.

IM Genbrug har 32 butikker på landsplan. De fleste ligger i Jylland, men de er også repræsenteret på Fyn, Sjælland og Bornholm.


Hvis tøjet er i god kvalitet og vil sælge godt, kan jeg godt finde på at tage det med hjem og sy eller vaske det. Førhen skulle der ikke meget til, før mit gode hjerte løb af med mig, men i dag er jeg nok blevet lidt mere kritisk.

Gretha, frivillig i IM Genbrug


Åbningsdagene i IM Genbrug i Jelling er mandag til torsdag. Hver dag fra klokken 13 til 17. Foto: Mette Mørk
IM Genbrug er genåbnet på Vejlevej i Jelling. Foto: Mette Mørk
Jonas Laugesen (til venstre) er leder af IM Genbrug på landsplan. Han står her med genbrugskonsulenterne Britta Mikkelsen og Jakob Haahr Damgaard. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce