Annonce
Debat

Genåbning i butikkerne i Vejle - et lyspunkt eller er kampen blot lige begyndt?

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk


Læserbrev: Man kan blive helt varm om hjertet, når man hører, hvordan butiksejere såvel som kunder har stået forventningsfuldt klar til genåbningen af butikkerne i Vejles gågade som to venner, der ikke har set hinanden længe.

For butiksejere som tøjhandler Poul Iversen er dét at have en butik nemlig meget mere end blot udveksling af varer. Det handler også om at kunne snakke med sine kunder.

Med et allerede godt kunde-flow er butikkernes genåbning en lille milepæl i den større rejse, vi skal til at indlede. For ligesom at Rom ikke blev bygget på én dag, er vi alle efterhånden indstillet på, at coronakrisen ikke er en, man får vendt over natten.

Med det sagt må de små sejre ikke overskygge virkeligheden, som den ser ud lige nu.

Butiksejere som Poul Iversen i Vejle har trods hjælpepakkerne måttet kæmpe en sej kamp for at holde sig oven vande, og man må ikke glemme, at genåbningen er med en følelse af at være bagud fra start.

Tal fra Danmarks Statistik viser, hvordan detailhandlen i sin højsæson er faldet med fem pct., herunder beklædningssalget der er faldet med hele 43,3 pct. fra december til januar.

Forestil dig så nu at åbne med samtlige varer indkøbt til vinterhalvåret, der har samlet støv, fordi du ikke har kunnet få afviklet det antal, der var forventet.

Forestil dig, at hvert salg er så afgørende for din overlevelse, at du i baghovedet står og tæller det underskud, der bliver gjort bare dét mindre ved hver transaktion.

Forestil dig, at din glæde over at starte er forbundet med en uoverskuelig træthed over det arbejde, der ligger foran dig for at komme tilbage til at drive en nogenlunde fornuftig forretning.

Forestil dig så, at du sidder som frisør og ville give din højre arm for at stå i den situation.


Jeg tror godt, at vi kan gøre mere for at hjælpe de mange personer, der hænger i med næb og klør for ikke at indgå i statistikkerne over konkurser.

Niels Flemming Hansen


Jeg tror godt, at vi kan gøre mere for at hjælpe de mange personer, der hænger i med næb og klør for ikke at indgå i statistikkerne over konkurser.

Jeg tror, at viljen til at tage de nødvendige forbehold er der. Og jeg tror ikke, at smitten nødvendigvis vil accelerere af at lade dem åbne.

Det tror jeg ikke, fordi der er et hul i genåbningsberegningerne. Regeringens vurderinger af genåbningen er baseret på prognoser om i alt 129 indlagte midt i februar, der ikke tager forbehold for de mange ting, der kan ændre sig undervejs.

Det resulterer i valg, der er taget ud fra ét perspektiv og på et usikkert grundlag. Derfor bør vi turde tænke i mere forsvarlig åbning fra et integreret perspektiv frem for at vælge en strategi, der beror sig på tunnelsyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Annonce