Annonce
JELLING

Genåbning vækker glæde i Jelling: Vi klapper i vores hænder

Museet Kongernes Jelling kan sammen med Byens Bio fra på søndag igen tage imod gæster, og det glæder de to kulturinstitutioner. Arkivfoto: Anders Kynde
Både Kongernes Jelling og Byens Bio i Jelling jubler over, at de allerede igen på søndag må byde folk inden for til en kulturel oplevelse.

Jelling: De har ventet og ventet, og nu er der endelig givet grønt lys.

Fra på søndag må flere kulturelle institutioner, herunder museer og biografer igen åbne i Danmark. Det gælder selvfølgelig også Kongernes Jelling og Byens Bio i Jelling.

For museumschef på Kongernes Jelling Morten Teilmann-Jørgensen var nyheden om genåbningen en stor glæde.

Annonce

- Jamen vi klappede jo i vores hænder. Vi har gået og håbet på, at vi snart kunne få lov til at åbne igen og det er dejligt, at vi nu ved besked i relativ god tid, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Han satser på, at museet er klar til at tage imod gæster allerede nu på søndag.

- Vi knokler lige lidt ekstra for at blive klar til på søndag. Vi skal lige have styr på rengøring, men så kan gæsterne også bare komme. Museet har jo været en del i medierne på det seneste i forbindelse med Dronning Margretes 50 jubilæum som regent, og det håber vi måske kan trække lidt flere til, siger han.

Undgår katastrofe

Også hos byens lokale biograf Byens Bio vækker genåbningen jubel.

- Vi er enormt glade. Vi har drømt om at få lov til at åbne og vi håber, at det her var sidste gang, at vi blev lukket ned. Men vi tør selvfølgelig ikke helt tro på det, for man ved jo ikke, hvad der sker, siger Anders Balle, som er direktør i Byens Bio.

Han fortæller, at de forventer at være klar til at åbne igen torsdag 20. januar.

- Vi skal lige have styr på, hvilken film vi skal vise, før vi kan åbne igen. Men vi har snart Hvidstengruppen 2 på programmet og det håber vi, kan lokke en del folk til, fortæller Anders Balle.

Vi er enormt glade. Vi har drømt om at få lov til at åbne og vi håber, at det her var sidste gang, at vi blev lukket ned. Men vi tør selvfølgelig ikke helt tro på det, for man ved jo ikke, hvad der sker.

Anders Balle, direktør i Byens Bio

Han fremhæver, at Byens Bio udelukkende er drevet af frivillige, og det har haft stor betydning under nedlukningen.

- Vi har jo undgået en katastrofe, ved at vi er drevet af frivillighed. Ellers ved jeg ikke, hvordan vi har kommet igennem. De andre udgifter vi har såsom husleje og strøm, håber jeg at vi kan få kompensation for, siger han.

Hvorvidt biografen kommer til at mange frivillige i fremtiden, kan Anders Balle dog godt frygte.

- Efter sidste nedlukning havde vi nogle frivillige, som sprang fra, fordi de ikke var trygge ved at komme på arbejde her på grund af corona. Så hvis der er nogle, som kunne tænke sig at være frivillig hos os, skal de være mere end velkomne, fortæller han.

Annonce

Får vinterferien med

At biograferne var den del af nedlukningen i starten af december, skabte stor debat flere steder i landet. I Byens Bio ærgrede man sig også over beslutningen, men respekterede den.

- Det var selvfølgelig ærgerligt, at det skulle ramme os, men regeringen havde besluttet, at der var andre steder, der var vigtigere at holde åbne, og det har vi jo fuld forståelse for, siger Anders Balle.

Sammen med Kongernes Jelling glæder han sig over, at genåbningen kommer inden skolernes vinterferie i uge syv.

- Vi har mange arrangementer og film for børn i vinterferien, så der er vi rigtig glade for, at vi har åbnet, siger Anders Balle.

Også på Kongernes Jelling er vinterferien en travl tid.

- Vi har normalt ikke så mange gæster i januar, men i vinterferien er vi altid godt besøgt, og derfor betyder det så meget for os, at vi får lov til at åbne netop nu. Vi oplever, at mange lige skal vænne sig til, at de igen må komme ud, så vi håber, at folk begynder at komme igen op til ferien, siger Morten Teilmann-Jørgensen.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce