Annonce
Børkop

Genbrugsbutikkens travleste tid: Tyskere er vilde med at købe julepynt om sommeren

Christina Dreesen Ørnsholt var på shoppetur i genbrugsbutikken. Jørgen Flindt
Det er sommer, og hos Din Genbrug i Brejning er det lig med, at der sælges ekstra meget. For genbrug hitter hos turisterne i området. Især er en lidt speciel ting et hit hos tyskerne.

Brejning: Det er sommer, og familien Ørnsholt fra Vejle og Hedensted er i sommerhus i Høll, men det bliver ikke kun til en uge ved stranden og med bøffer på grillen. Kvinderne i familien er taget på tur til Brejning. Nærmere bestemt til Din Genbrug.

- Vi skal da lige ind og se, for vi har hørt meget godt om butikken. Det er da også en stor butik, så nu skal vi rundt og se, hvad de har, siger Christina Dreesen Ørnsholt.

Det er ferietid, men det er bestemt ikke ferietid, når man sælger genbrugsting og tøj, og kvinderne er ikke alene i butikken. Både lokale men bestemt også turister finder vejen forbi.

- Der kommer en del kunder fra lystbådehavnen, fra hotellet (Comwell Kellers Park, red) og fra sommerhusene. Det skyldes jo nok til dels, at der ikke er andre butikker i byen, hvor man lige kan ose rundt, men det skyldes også, at genbrug hitter for tiden. Og så kan man jo købe stort set alt her, så man kan nemt få lang tid til at gå her, forklarer Birgit Kjeldsen, der er formand for Din Genbrug.

Og det er der selvfølgelig en åbenlys fordel ved.

- Vi sælger mere om sommeren, end vi gør i andre måneder. Så vi holder ikke lukket om sommeren, for det er en god periode for os, og sådan har det været i de 12 år, vi har haft åbent. Men når det er sagt, så overvejer vi nu at holde lidt lukket til næste sommer. Vi er frivillige, og vi er også blevet 12 år ældre, siden Din Genbrug startede, og tingene skal jo hænge sammen, også for os. Nu må vi se, siger Rita Møller Nielsen, der er med i bestyrelsen.

Annonce

Vi sælger mere om sommeren, end vi gør i andre måneder

Rita Møller Nielsen, Din Genbrug

Julesager hitter

Inde i butikken oser familien Ørnskov videre. Eller nej ikke helt.

- Næ, ose er et forkert ord at bruge. Vi har pungen med, så vi oser ikke. Vi shopper, siger Merethe Ørnsholt og griner.

Hun går hen til nogle lamper, som fanger hendes interesse.

Havde hun været tysk havde hun dog nok været på jagt efter andre ting.

- Vi har 30 kasser med julesager, og dem får vi solgt i årets løb. Men det gør vi især her om sommeren, for så laver vi en juleudstilling i vinduet. Tyskere på sommerferie køber gerne julesager, siger Rita Møller Nielsen og Birgit Kjeldsen.

Din Genbrug i Brejning drives til fordel for Mission Afrika og Israelsmissionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Bog om Hejnsvig udsolgt

Annonce