Annonce
Vejle

Genbrugsplads genåbner tirsdag - men ikke for alle på en gang

Fra på tirsdag er der igen adgang til affalds- og genbrugspladserne i Vejle Kommune - men ikke for alle på én gang. Foto: Mette Mørk
Ledelsen i affald-genbrug overvejer lige nu, hvordan man undgår kaos ved de fire kommunale genbrugspladser
Annonce

Vejle: Tirsdag slår Vejle Kommune bommene op til de fire genbrugspladser. Dermed kan kommunens indbyggere igen komme af med blandt andet haveaffald.

Men inden vi kobler traileren på bilen og sætter kurs mod affaldsdepoterne, gælder det om at tjekke kommunens hjemmeside vejle.dk. For at undgå kaos arbejder ledelsen af affald-genbrug lige nu på at sætte adgangen til pladserne i system:

- Det kan være et system, hvor nummerpladen afgør, hvornår du kan komme på pladsen. En tilmeldings-ordning er også en mulighed, siger Jørgen Chris Madsen, der er områdechef for natur, vej og genbrug i kommunens teknik- og miljøforvaltning.

Det bliver ikke et system med nummerpladsgenkendelse, som vi tidligere har oplevet på genbrugspladsen i Vejle. Ifølge områdechefen bliver det mennesker, der kommer til at kontrollere adgangen. Uanset valget af løsning håber han, at det bliver relativt kortvarig.

Vi må arbejde sammen og udvise tålmodighed ved at efterleve spillereglerne. Hvis der bliver kaos, bliver vi sandsynligvis lukket ned igen.

Jørgen Chris Madsen, områdechef for natur, vej og genbrug i Vejle Kommune

Annonce

Kan ikke stå for trafikregulering

Uden system er frygten, at alle sætter kursen mod genbrugsstationerne på én gang. Det kunne udløse trafikkaos på vejene omkring genbrugsstationerne.

- Derfor er vi nødt til at have en plan, inden vi åbner. Den skal være på plads snarest muligt i løbet af mandagen. Så melder vi det ud på hjemmesiden og via medierne mandag eftermiddag, siger Jørgen Chris Madsen.

Selve adgangen til pladsen kan kommunen selv styre. Men områdechefen forudser, at det bliver nødvendigt at samarbejde med andre myndigheder om trafikregulering:

- Vi må ikke regulere på offentlig vej. Så der skal vi tale med poltiet og politihjemmeværnet, siger Jørgen Chris Madsen.

Annonce

Politisk tilfredshed

Midt i alt det praktiske glæder han sig over, at det er lykkedes at få myndighedernes accept af, at genbrugspladserne over hele Danmark må genåbne. Det samme gør borgmester Jens Ejner Christensen (V):

- Det er vi yderst tilfredse med, for det har mange efterspurgt, siger borgmesteren.

Også den socialdemokratiske gruppeformand, Søren Peschardt, er godt tilfreds. Som medlem af kommunens natur- og miljøudvalg, skal han mandag morgen være med til at godkende de praktiske foranstaltninger:

- Det er godt, at vi nu får muligheden. Men vi skal tænke os om og passe på hinanden, siger Søren Peschardt, der benytter lejligheden til at rose hele embedsapparatet for stor effektivitet på et tidspunkt, hvor det politiske system stort set er lukket ned:

- Det er mega sundt for os politikere at opleve alt det forvaltnings-Danmark kan - stort set helt uden os, som han udtrykker det.

Trafikken til genbrugspladsen i Vejle ledes ind fra vestsiden - og lukkes ud mod øst. Illustration: Vejle Kommune
Annonce

Horsens åbnede søndag

Mens Vejle altså venter til tirsdag med at åbne for aflevering af haveaffald og storskrald, åbnede naboerne i Horsens Kommune allerede søndag. Her var der kø fra morgenstunden, men ifølge politiet ingen problemer. Hvorfor venter Vejle så?

- Vi har, som hidtil, valgt at følge anbefalingen fra Kommunernes Landsforeningen og sundheds-myndighederne. Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor Horsens valgte anderledes, men vi vil gerne være bedst muligt forberedt - både for borgernes og medarbejderens skyld, siger Jørgen Chris Madsen.

Som nævnt vil alle i løbet af mandagen kunne se, hvordan kommunen vil forsøge at styre adgangen. Samtidigt appellerer områdechefen til, at vi følger anvisningerne:

- Vi skal undgå kaos. Det er i alles interesse. Hvis vi ikke kan styre det, er risikoen stor for, at vi får besked på at lukke igen, og det vil vi helst undgå, siger Jørgen Chris Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Street Art-festival vender tilbage

Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Annonce