Annonce
Give

Genbrugspladsen åbnede helt uden panik og køer

Kør bare ind. Nummerpladen er i orden, og der er ingen tendens til kødannelse, hverken på Dyrskuevej eller på selve pladsen. Foto: Jim Hoff
Der var forventet lange køer, og derfor var der sat to former for begrænsning på adgangen til genbrugspladsen i Give, da den tirsdag åbnede igen efter en periode med corona-lukning. Men der var hverken kø eller optræk til panik på Dyrskuevej.

Give: Køen var der ikke. Det var folk med overfyldte trailere heller ikke.

I det hele taget var der langt mellem kunderne, da genbrugspladsen på Dyrskuevej i Give åbnede for privates mulighed for at slippe af med haveaffald, byggerester og andet skrammel tirsdag formiddag klokken 9.

På det tidspunkt havde genbrugspladsen været åbnet for virksomhederne i et par timer, så de kunne komme af med deres affald. Der havde ikke været en eneste bil.

Tilstrømningen udeblev også, da de private fik adgang. Der var ellers gjort forsøg på at regulere den tilstrømning, Affald-Genbrug havde forudset ville ramme alle genbrugspladser. Kun biler med et lige tal sidst i bilens registreringsnummer ville få lov at komme ind på genbrugspladsen tirsdag.

Affald Genbrug havde også sikret sig assistance fra Materielgården, der stillede to mand ved indkørslen til genbrugspladsen. De skulle sikre, at der maksimalt var 20 biler inde på genbrugspladsen ad gangen. Og som sagt kun biler med lige tal til sidst på nummerpladen.

Annonce
Der er mærkbart mindre travlt. Men ellers er den største forskel på hvervdagen, at jeg ikke kan uddele mine "lossekrammere" til bekendte.

Gitte Hansen

Spildte kræfter

Det viste sig dog hurtigt at være spildte ressourcer. Der var åbenbart ikke det store behov for at regulere færdslen til og fra genbrugspladsen.

Faktisk skulle der gå to timer, før bil nummer 20 viste sig i indkørslen til genbrugsstationen. Den blev selvfølgelig også lov at køre direkte ind, også selv om den havde "forkert nummerplade". Det havde i øvrigt cirka halvdelen af de 20 første biler. Men alle fik lov at komme ind.

Det havde to mænd ved indkørslen nemlig fået lov til. De måtte lade alle passere, så længe der ikke opstod problemer med det samlede antal biler på pladsen. Det var man slet ikke i nærheden af denne tirsdag formiddag. Her undskyldte de fleste "ulovlige nummerindehavere" sig med, at de slet ikke havde været opmærksomme på den regel.

Måske kan tilstrømningen i weekenden gøre det nødvendigt at håndhæve "tallenes lov". Den vil i øvrigt være sådan, at lige datoer hører til lige endetal og ulige datoer til ulige endetal. Og bliver der problemer med antallet af biler på pladsen, så er det talrækken, der afgør, hvem der kommer ind, og hvem der må vente eller helt vende om.

Politi på besøg

- Vi har skam også også haft besøg af politiet, siger Gitte Hansen, der arbejder på genbrugspladsen i Give.

Politiet kiggede forbi for at sikre, at der ikke var for mange mennesker samlet på for lidt plads. Politiet kunne efter en hurtig runde på pladsen køre igen, for der var slet ingen tendens til sammenstimling af kunder.

Politiet lovede at kigge forbi igen, både senere på tirsdagen og i de kommende dage. Men indtil videre er der ingen risiko for at reglerne om at holde afstand bliver overtrådt på Dyrskuevej.

- Den første time, vi havde åbent, var der stort set ikke kunder. Så vi snakkede om, at det kunne hænge sammen med, at vi åbnede en time tidligere end normalt. Men nu er klokken da langt over 10, og der er stadigvæk langt mellem kunderne. Så måske har folk her på egnen slet ikke de samme problemer med ophobning af affald som i større byer, siger Gitte Hansen.

Har du set køen? Der er ingen kø. Tværtimod er der god plads ved alle aflæsningssteder. Foto: Jim Hoff
Hold afstand, hedder en manende opfordring ved indkørslen til genbrugspladsen. Tirsdag formiddag gav det sig selv. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB siger farvel til norsk offensiv-spiller

112

41 bilister snuppet i færdselskontrol: Havde alt fra mobil i hånden til stoffer i blodet

Annonce