Annonce
Give

Generalforsamling med georgineknolde

Vagn Stensig Kristensen er landbetjent i Ry-området, men samtidig også en kendt georgine-dyrker. Han besøger Give 21. januar. Arkivfoto
Annonce

Give: Start året med generalforsamlingen, så er den overstået.

Det er selvfølgelig ikke sådan, Haveselskabet Give kreds tænker. Som mange andre foreninger er tidspunktet for afholdelse af generalforsamlingen nævnt i foreningens vedtægter. Så derfor holder havekredsen sin generalforsamling tirsdag 21. januar. Den finder sted i Ikærhallens cafeteria med start klokken 19.

Når generealforsamlingen er overstået står der georginer, eller dahliaer, på programmet. Det er landbetjenten fra Ry, Vagn Stensig Kristensen, Boes, der fortæller om dem. Sammen med sin hustru Alice har han omkring 600 georgineplanter fordelt i haven. Der er i alt 250 forskellige sorter i haven i Boes.

Georginer er ganske hårdføre, men de er sarte over for frost, som de ikke tåler. Derfor skal knoldene graves op inden frosten kommer. De skal også tørres for at undgå, at de ligger fugtige og begynder at rådne i deres vinterhi. En frostfri opbevaring er ikke noget problem på Alice og Vagn Stensig Kristensens landejendom. Her er der indrettet et frostfrit rum i laden.

Vinteren skal også være på afstand, inden knoldene kan komme i jorden igen. Omkring 1. maj plejer Vagn Stensig Kristensen at grave knoldene ned igen, men der er gjort forberedelser, hvis nattefrosten skulle kigge forbi.

Gerorginerne har gennem de senere år fået en renæssance efter at have været lidt uglesete i en perioder. Ved generalforsamlingen bortloddes der knolde af forskellige sorter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Folkene bag Vejles festlige natteliv håber på genåbning, men tvivler på, at den kommer snart

Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce