Annonce
VEJLE

Gennembrud på Posthusgrunden: Stor jordhandel er godkendt - byggeriet rykker nærmere

Folketingets Finansudvalg har torsdag eftermiddag godkendt, at Banedanmark sælger en del af sit areal til NPV, som nu også kan gennemføre handlerne med PostNord og DSB. Foto: Michael Svenningsen
Folketingets Finansudvalg godkendte torsdag eftermiddag Banedanmarks salg af det gamle jernbaneareal ved Gammelhavn i Vejle. Dermed kan NPV gennemføre opkøbet af jorden til byggeriet på Posthusgrunden.

Vejle: Byggeriet af NPV's omdiskuterede karré med butikker, boliger og kontorer ved indkørslen til Vejle midtby rykkede torsdag eftermiddag et stort skridt nærmere.

Folketingets Finansudvalg tiltrådte på sit møde "aktstykke 200", og dermed har Banedanmark fået politisk godkendelse til at sælge sin del af Posthusgrunden til bygherren, NPV A/S.

Den godkendelse får flere af projektets brikker til at falde på plads.

Annonce

Nu kan udviklingsselskabet realisere de betingede handler, som selskabet for længst har indgået med PostNord og DSB, der ejer resten af Posthusgrunden.

Står selv med pengene

Det er blot få uger siden, at NPV's administrerende direktør, Jens Schaumann, oplyste til Vejle Amts Folkeblad, at selskabet selv har pengene - mere end 100 millioner kroner - til at erhverve de tre arealer ved Gammelhavn i Vejle.


Jeg kan bekræfte, at vi er solidt på den anden side af 100 millioner kroner, og at vi selv udskriver checken.

Jens Schaumann, NPV A/S i en tidligere artikel


De penge skal selskabet nu have op af lommen.

Samtidig kan Vejle Kommune fortsætte med at gennemføre det mageskifte af jord, som skal bane vej for en ny forbindelsesvej tværs over Posthusgrunden og en senere lukning af Sønderbrogade.

Annonce

Kunne ikke nå at svare

Dén sag kræver dog en endelig beslutning af de dispensationer, som byrådet skal vedtage, og den afgørelse blev udskudt på det seneste byrådsmøde: Begrundelsen var, at sagen skulle afvente den afgørelse i Folketingets Finansudvalg, som nu er en realitet.

Det konservative medlem af Finansudvalget, Marcus Knuth, havde på forrige møde stillet transportminister Benny Engelbrecht (S) otte spørgsmål til sagen fra Vejle.

Det er ministeren, der havde indstillet salget til godkendelse, og udvalgets sekretariat havde inden torsdagens møde oplyst til avisen, at sagen efter al sandsynlighed ikke ville blive behandlet på mødet.

Annonce

Betaler 25,7 millioner

Det skyldtes, at ministeriet ikke havde nået at besvare de mange spørgsmål inden mødet. Men udvalget valgte alligevel at tiltræde handlen, som nu indbringer Banedanmark en indtægt på 25,7 millioner kroner.

De penge skal etaten bruge på at anlægge nye godsbanespor tæt på det frasolgte areal, hvor sporene nu nedlægges.

Det er årsagen til, at handlen skulle godkendes landspolitisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce