Annonce
Kultur

Gensyn med Jesus: Berømt musical kommer til Vejle - som koncert

Vejle Musikteater kan næste byde på en koncertudgave af den 50-årige rockmusical Jesus Christ Superstar. Danmarks Underholdningsorkester står for musikken. Musicalen har gået sin sejrsgang over verden siden fremkomsten i 1971. Her et glimt fra en opsætning i et fængsel i Peru i 2016. Foto: Reuters/Janine Costa
Hair var den første rockmusical. Men Jesus Christ Superstar er nok den største - og det første hit for de store musicalsnedkere Andrew Lloyd Webber og Tim Rice. Næste år markerer Vejle Musikteater 50-året for musicalen med en koncertudgave.
Annonce

Vejle: Billetsalget er netop startet til en jubilæumskoncertudgave af den berømte rockmusical Jesus Christ Superstar.

Det bliver Danmarks Underholdningsorkester, der fremfører Andrew Lloyd Webber og Tim Rices tekst og toner.

Musicalkoncerten har premiere den 26. september 2020 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København og kommer efterfølgende på turné til blandt andet Vejle Musikteater den 9. oktober 2020.

Jesus Christ Superstar et stort gennembrud for Andrew Lloyd Webber og Tim Rice omkring 1970. I begyndelsen kunne de dog ikke finde en producer, der ville sætte musicalen op. I stedet udgav de projektet på plade.

Et smart træk var at hyre den hastigt stigende stjerne Ian Gillan til rollen som Jesus. Gillan var ellers kendt som forsanger for de engelske tungrockere Deep Purple. Hans bidrag var med at gøre dobbelt-lp'en til en stor succes, der toppede hitlisten i USA.

Annonce

Superstar satte rekord

Dermed var vejen banet. Nu var efterspørgslen på en musical enorm, og allerede året efter i oktober 1971 fik musicalen premiere på Broadway som en af teaterhistoriens første rockede musicals. Fra 1972 til 1980 spillede den på det prestigefyldte Palace Theatre. Da den blev pillet af plakaten, havde den spillet imponerende 3.358 forestillinger, hvilket var rekord på West End på det tidspunkt.

I 1972 kunne musicalen også opleves i Danmark for første gang, hvor den fik premiere i det daværende Falkoner Centret. Siden har den spillet adskillige gange over hele landet, og har været fremført i en række koncertudgaver - blandt andet som kirkekoncerter i 2013, 2015 og 2016 med dirigent Andreas Vetö.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Covid-19 på kommunens største skole: Endnu et barn er konstateret smittet

Vejle

Sikke en kamp i Nørreskoven

Annonce