Annonce
Give

Gensynsglæden var stor hos både gæster og værter

Endelig kunne Givskud Zootopia åbne for gæsterne. Det er otte uger senere end oprindeligt planlagt, så der var stor gensynsglæde hos både værter og gæster. Foto: Børge Larsen
Givskud Zoo har aldrig tidligere stået så smuk og grøn ved en sæsonåbning. Der er heller aldrig blevet åbnet så sent før. Men fredag var alle glade for bare at komme i gang.
Annonce

Givskud: Så starter vi sørme sæson 2020 og vi håber, det bliver den bedste sæson nogensinde. Så vi åbner portene.

Optimismen fejlede ikke noget, da Zootopias direktør Richard Østerballe sammen med en del af medarbejderne endelig kunne byde gæsterne velkommen til en ny sæson.

Vejret var næsten lige så flot som selve parken, der på grund af den sene sæsonstart stod grøn som aldrig før ved en åbning. Og de første gæster blev budt velkommen af personalet, der svingede med flag og var iklædt de helt store smil.

Også gæsterne var glade for endelig at kunne komme inden for igen. Allerede lidt over klokken ni, eller lille time før portene ville blive lukket op, holdt den første bil der.

Det var ikke uventet Heino, Thomas og Joanna Nielsen fra Vejle. De sætter en ære i at være de første, der kører ind i parken og det har de været de sidste mange år.

- Vi har ikke holdt her siden påsken. Men vi har glædet os til åbningen lige siden der skulle have været åbnet til påske, siger Thomas Nielsen.

De sidste instrukser gives før en muligvis hektisk dag i billetsalget. Mette Schurmann (th) er især spændt på, om den udløbne kompensationsfrist til årskortholdere giver problemer. Foto: Børge Larsen
Annonce

Ingen kompensation

Såvel uden for som inden for er der hektisk aktivitet i tiden op til klokken 10, der er det officielle åbningstidspunkt. Indenfor i administrationsbygningen hersker der en spændt atmosfære, for ikke blot er åbningsdagen altid en test af vinterens forberedelser.

I år er der meget andet end vinterens forberedelser, der skal stå sin prøve. Der er en del restriktioner for at minimere risikoen for smitte med coronavirus. Og så giver den otte uger lange forsinkelse af åbningen også et særskilt økonomisk problem:

Årskortholdere har ret til at få en del af prisen på kortet refunderet eller til at få gyldighedsperioden forlænget. Men det krav udløb faktisk dagen før, for nu har parken åbnet og kortholderne kan komme ind.

- Vi har ikke kunnet sende mail til vore kortholdere, med mindre de udtrykkeligt har givet os lov til det. Det forhindrer persondataloven. Men vi har sendt nyhedsbrev ud til alle, der abonnerer på det. Vi har haft det på faceboook og på vores hjemmeside, så mulighederne for at få kompensation har været kendt. Men fra i dag er det for sent. Det vil måske give nogle problemer ved indgangen, men så henter I blot hjælp, forklarer Mette Schurmann, der er ansvarlig for billetsalget.

Annonce

Helst ingen kontanter

Det er dog langt fra sikkert, den manglende kompensationsmuilighed giver problemer. Mange kortholdere har valgt ikke at søge og i stedet lade deres kompensation blive i parken som en hjælp til dyrene og parken generelt.

Op til i dag, og det gælder også i den nære fremtid, opfordrer Zootopia gæster, der ikke har årskort, til at købe billetter on-line. Det sker for at mindske manuel betjening og for at hindre kø i billetsalget. Her er der indført et nummersystem, der skal være med til at sikre, at der højest er 25 personer i rummet af gangen.

Skal man købe billet, og senere is, kaffe eller andet i parkens spisesteder og kiosker, opfordres man til, at kun ét familiemedlem stiller sig i køen. Her skal man som alle andre steder i parken sikre sig, at der er god afstand til andre. Og så opfordres man til at betale med enten kreditkort eller mobilpay.

Køb billetterne on-line, har Zootopia opfordret gæsterne til. Det har mange taget til sig og kan derfor nøjes med at række en smartphone med kvitteringen frem. Foto: Børge Larsen
Annonce

Politi, tak

- Vi regner også med, at politiet kommer fordi og kører en tur rundt i parken. Det vil vi være glade for, for det er med til at vise, at vi ikke har lavet alle restriktionerne for sjov. Vi havde besøg af politiet torsdag og de godkendte alle de foranstaltninger, vi har gennemført, siger Richard Østerballe.

Nu skal de så bestå deres værdi i virkeligheden. Det er med til at skabe den lidt spændte atmosfære. Fungerer det nu også? Kan kunderne finde ud af, at trafikken mange steder er ensrettet? Kan reglerne om afstand også overholdes på legepladserne? Og så videre.

- Så er vi naturligvis også spændte på, hvor mange der kommer, ikke blot i dag, men i hele pinsen. Jeg ved fra kolleger, der allerede har åbnet, at der ikke er kommet det antal, de havde regnet med. Heller ikke det lavere tal, som hele situationen havde fået dem at sætte i det reviderede budget, siger Richard Østerballe.

Billetsalget kunne nemt blive et sted, hvor der nemt ville være for mange mennesker. Derfor er døren i baggrunden lukket, så man kun kan komme ind ad hovedindgangen. Så kan man styre, hvor mange, der er. Foto: Børge Larsen
Sprit hænderne af og træk et nummer. Der er flasker med håndsprit mange stder i hele parken. Foto: Børge Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce