Annonce
Billund

GGIF har fået sin egen fanklub: - Man skal bare dukke op og være klar på at råbe GGIF fremad

Med trommer og tilråb forsøger Grindsted GIF's nye fanklub, Grindsted Blue Army, at råbe GGIF's håndboldherrer frem til sejr. Foto: John Randeris
Med trommer og tilråb forsøger Grindsted GIF's nye fanklub, Grindsted Blue Army, at råbe de blå frem til sejr. Fangrupperingen tæller 20-30 unge, og de vil gerne have flere med. Det er ikke svært at være med - det kræver blot, at man råber GGIF fremad.

Grindsted: Når Grindsted GIF’s håndboldherrer i 1. division spiller på hjemmebane, bliver der trommet, heppet og råbt lidt højere fra det fjerneste hjørne end fra andre steder i Lynghallen. Her hører Grindsted GIF’s nye fanklub nemlig hjemme.

Grindsted Blue Army, som gruppen kalder sig, rummer i alt 20-30 unge mennesker, der for hovedpartens vedkommende er aktive på klubbens hold i U17- eller U19-rækkerne. Når de bedste seniorer er på banen, står gruppen iklædt GGIF’s blå farver og hepper.

- Vi har altid haft lyst til at støtte op om holdet, så vi var tre, der startede fangruppen, og det har så bredt sig, fortæller Rasmus Fredmar, der står i spidsen for Grindsted Blue Army.

Annonce

Forsøger at stresse modspillerne

Efter en sæson, hvor de fleste kampe blev afviklet uden tilskuere og dermed i larmende stilhed i en meget tom hal, er det befriende, at der igen er kommet tilskuere på lægterne. Det bidrager med stemning, og en del af den sørger Grindsted Blue Army for.

- Vi trommer, når Grindsted er i angreb, og når vi er i forsvaret, prøver vi at stresse deres spillere til at afslutte hurtigt, fortæller Rasmus Fredmar.

I sidste weekends hjemmekamp mod HC Odense var Grindsted Blue Army en smule decimeret, da GGIF’s U17-hold var ude for at spille kamp og derfor ikke kunne være til stede. Alligevel kunne fangruppen, der denne dag indeholdt i omegnen af 15 personer, sagtens høres.

Annonce

Holder den pæne tone

Selvom der bliver råbt meget og til tider så højt som muligt, foregår det hele i en god tone. Med en placering i det ene hjørne af hallen er det ellers let at forestille sig, at modstandernes fløjspiller, der traditionelt tager udgangspunkt helt nede i hjørnet af banen, kunne få en hård medfart, men sådan går det ikke til.

Vi har altid haft lyst til at støtte op om holdet, så vi var tre, der startede fangruppen, og det har så bredt sig.

Rasmus Fredmar

- Det er ikke så slemt. Jeg har i hvert fald oplevet det, der er værre. Vi går meget op i, at vi gerne vil have et godt ry. I kampens hede kan der godt ryge nogle bandeord, men det er ikke bevidst, og det er aldrig personligt rettet mod deres spillere, siger Rasmus Fredmar, som, hvis muligheden byder sig, også gerne følger GGIF’erne, når de drager i kamp under mere eksotiske himmelstrøg end Lynghallen.

- Vi har været til nogle enkelte udekampe, men ikke alle. Vi har været forhindret af, at vi selv skulle spille, og så har der været for langt at køre. Vi tog ikke til udekampen mod Team Sydhavsøerne på Lolland, men vi har været med til kampene mod HEI (i Århus, red.) og i Tønder, fortæller Rasmus Fredmar.

Annonce

Kan bruge flere medlemmer

Grindsted Blue Army er ikke nogen officiel forening med vedtægter, generalforsamling, og hvad der ellers hører sig til. Det er en løst knyttet gruppe, som via sociale medier giver opdateringer på Grindsted GIF’s kampe og sætter stemmebåndet på arbejde, når holdet er i kamp.

Gruppen vil gerne have endnu flere medlemmer, og kriterierne for at være med er forholdsvis simple:

- Man skal bare dukke op og være klar på at råbe GGIF fremad, siger Rasmus Fredmar.

Næste gang Grindsted GIF – og dermed også Grindsted Blue Army – skal i aktion på hjemmebanen i Lynghallen, er lørdag den 27. novemner. Her kommer Roskilde Håndbold på besøg til en kamp, der begynder klokken 16.

Annonce
Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Billund For abonnenter

Skole har 65 smittede elever og 13 lærere, der er hjemsendt med smitte eller smittede børn: - Det kan ikke andet end at gå udover fagligheden

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung person over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce