Annonce
Børkop

- Gigtmedicin og panodil, tak: Corona sendte næsten 100 kunder i drive-in

Apoteker Thomas Croft Buck har mærket en stor efterspørgsel i Børkop Apoteks drive-in under corona-nedlukningen. Arkivfoto: Jørgen Flindt
På Børkop Apotek har man siden efteråret kunne hente sin medicin gennem en luge fra sin bil. Få kunder brugte det i starten, mens corona gav et boom i de kørende kunder.
Annonce

Børkop: Frygten for corona-virus fik dette forår folk til at agere anderledes, når der skulle handles ind. Det samme gjaldt, når der skulle hentes medicin. Her har Børkop Apotek oplevet et boom i antallet af kunder, der helst ville sidde trygt i bilen og få udleveret deres medicin på behørig afstand i apotekets drive in.

Efter coronaens indtog steg antallet til op mod 50 om dagen, og folk kørte fra flere dele af kommunen for at kunne handle fra bilen. Siden er antallet både steget og faldet.


Vi havde en måneds tid, hvor det var helt vildt, og vi havde næsten 100 kunder gennem drive-in'en om dagen.

Thomas Croft Buck


- Vi havde en måneds tid, hvor det var helt vildt, og vi havde næsten 100 kunder gennem drive-in'en om dagen. Nu er vi nede på omkring 30, så det er da stadig mere end i starten, hvor vi kun havde 10-15 kunder om dagen, siger apoteker Thomas Croft Buck, der også ejer Sct. Thomas Apotek i Vejle.

I efteråret åbnede Børkop Apoteks drive-in, hvor de fleste kunder stadig valgte at gå ind i butikken for at handle.

- Vi startede bare stille og roligt i efteråret og havde slet ikke set det komme, siger Thomas Croft Buck, der efter coronaens indtog hurtigt kunne se, at drive-in-lugen blev mere populær.

Kunderne kom da også helt fra Vejle for at kunne hente medicin gennem vinduet på apotekets bagside. Nu er det igen de lokale, der benytter sig af muligheden.

Annonce

Upopulært i branchen

- Mange apoteker er imod det her drive-in-koncept, for egentlig er det jo dårligt for butikken, for folk bliver slet ikke fristet af andet. De køber kun det på deres liste. Og vi tjener ikke penge på receptpligtig medicin, det er alt det andet, siger Thomas Croft Buck.

Alligevel synes apotekeren, at det er værd at fortsætte.

- Det handler om at møde folk, hvor de er. Jeg ser det som en kamp mod internettet og et tilbud til dem, der måske synes, at det er besværligt at gå ned i butikken, men er til drive-in, siger han.

- Især børnefamilier er glade for det, hvor vi eksempelvis kan se en mor med tre børn i bilen, hvor det er rigtig praktisk.

Da Thomas Croft Buck påbegyndte det nye koncept, hvor man kan sidde trygt i bilen og hente sin medicin, var der nogle, der synes, at det var lige lidt for smart og meget unødvendigt. Nu er stemningen vendt.

- Folk er generelt rigtig glade og positive omkring det, og det gør det da også lidt sjovere at være her. Det tager samtidig lidt af trykket fra butikken, så der slet ikke er så proppet som før, siger Thomas Croft Buck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Give

Jesper og Lone har overtaget Givskud El

Danmark

Fundings analyse: Læg mærke til disse tre ting ved Messerschmidts forfremmelse

Annonce