Annonce
Kultur

Gik verden rundt sidste år - nu er Floating Art her igen

Floating Art afvikles i området mellem Vejle Lystbådehavn og Skyttehushaven. Her ses en natoptagelse af området. Foto: Ravn Arkitekter/Resilient Vejle
Annonce

Vejle: Den flydende kunstudstilling på Vejle Fjord, der sidste år gik verden rundt, vender tilbage i 2019. Ni nye internationale kunstværker skal overraske og engagere de besøgende og gentænke rammerne for en bedre verden.

Våde eksistenser, aliens, forurenede have og behovet for solidaritet er alle emner der, sammen med vands betydning for liv, er udstillingens omdrejningspunkter. Kunsten, der flyder ind og ud af Vejles årer, vil åbne sommerens besøgende og forbipasserendes øjne for både dét, vi måske ikke lægger mærke til, og dét vi lukker øjnene for i en travl hverdag.

På forskellig vis har årets kunstnere ladet sig inspirere af science fiction-genren, som dette års Floating Art bygger på. Science fiction omhandler ofte det ydre rum og aliens, men mange af genrens karakterer er hentet direkte fra havet.

De udvalgte

De ni udvalgte kunstnere til Floating Art 2019 - Cry Me a River:

  • Anu Ramdas, Danmark
  • Beatričė Mockevičiūtė, Litauen
  • Ceylan Öztrük, Tyrkiet
  • Frederik Worm, Danmark
  • Lewis Teague Wright, Storbritannien
  • Lui Shiyuan, Kina
  • Marit Benthe Norheim & Tonje Terese, Norge
  • Mia Edelgart, Danmark
  • Tor Jonsson, Sverige
Annonce

Naturen som aktiv agent

Vejle Fjord, som stedet hvor vandet, byen, naturen og livet mødes, har igennem alle årene været helt central for Floating Art, og i år er ingen undtagelse. Mette Woller, kurator på Floating Art, forklarer:

- Udstillingen sætter fokus på, at naturen er en aktiv agent i planetens skæbne, som ikke kan tæmmes, og som reagerer på det, den udsættes for. Der er derfor behov for at handle nu, hvis vi og den skal overleve.

Værkerne til årets udstilling er udvalgt af en kunstfaglig jury. Floating Art 2019 Cry Me a River åbner sankthansaften 23. juni og flyder, indtil Trekantområdets Festuge slutter 1. september.

Traditionen tro kombineres ferniseringen med sankthansbålet på Vejle Lystbådehavn, hvor der er tændt op i grillen, og mulighed for at tage med på sejltur rundt til alle værkerne.

Billetter til sejlturene koster 150 kroner, mens resten af åbningsarrangementet er helt gratis at deltage i. Billetter kan købes via www.vejlemuseerne.dk/floatingart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce