Annonce
Vejle

Gilbert savner økonomisk støtte til sted for unge hjemløse

Gilbert Østrup (til venstre) har i flere år levet på gaden og sagde i sommeren 2016 ja til Vejles vel nok første hjemløse-bryllup. Siden blev han skilt og gift igen - og i næste uge får parret nøglen til en lejlighed. Arkivfoto: Mette Mørk

Byen får flere og flere hjemløse, især blandt de unge. Det er på tide at gøre noget, mener Gilbert Østrup, der har levet på gaden i mange år. Han har derfor arrangeret en debataften.

Vejle: Det er vigtigt, at de hjemløse unge har et sted at gå hen. Deres eget sted.

Hvor de bliver mødt lige dér, hvor de er i livet. Hvor de ikke er tvunget til at være sammen med ældre, som måske er endnu længere ude i misbrug af enten alkohol og misbrug.

Det mener 40-årige Gilbert Østrup, som selv lever uden tag over hovedet og har gjort det i mange år. Derfor har han arrangeret og inviterer i næste uge til en debataften om emnet.

Her vil han argumentere for, at Gadeteamet, som med Røde Kors har skabt et tilbud til unge udsatte i Flegmade, bliver støttet med kommunale kroner. I dag bliver stedets leder Sanne Bjerggård lønnet med fondsmidler, mens den godgørende organisation griber til egne lommer, når det gælder de øvrige udgifter.

Byen har flere steder, hvor hjemløse kan gå hen, men de unge kommer der ikke. De føler sig utrygge og bør have deres eget sted. Det har de her.

Gilbert Østrup, hjemløs og arrangør

De har brug for et frirum

- Byen har flere steder for hjemløse, men de unge kommer der ikke. De føler sig utrygge og bør have deres eget sted. Det har de fået her. Et frirum. Fremtiden er bare usikker i forhold til økonomien, forklarer Gilbert Østrup.

En del genkender ham nok fra gaden.

Andre husker måske, hvordan han i sommeren 2016 sagde ja til sin udkårne under Vejles vel nok første hjemløse-bryllup. Siden er han blevet skilt og gift igen, og i næste uge får parret nøglen til en lejlighed.

Vejle har 117 husvilde, og 41 af dem er under 30 år, viser seneste optælling fra sidste år. Det er også grunden til, at invitationen til debataftenen er landet på politikernes bord.

Når de unge dør på gaden

Mødet indledes af Sanne Bjerggård, som fortæller om sit arbejde med de unge. Gilbert Østrup beretter derpå om livet på gaden, mens formand for Røde Kors i Vejle, Lene Thorborg, gør deltagerne klogere på samarbejdet med Gadeteamet. Alle er velkomne.

Bagefter vil Birgitte Vind (S), Simon Redder Thomsen (S) og John Refsgaard (S) diskutere hjemløshed og komme med deres bud på en løsning. Til slut vil partikammerater og byrådsmedlemmerne Azra Hasanbegovic, Søren Peschardt og Henning Dam svare på spørgsmål.

- Mange lever et hårdt liv på gaden. Vi skal have vendt den triste udvikling, så jeg håber, at mange bakker op, siger Gilbert Østrup.

Debatten holdes tirsdag 29. maj klokken 19 på Flegmade 15.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce