Annonce
Give

GISK har fundet sammen i et godt samarbejde

Formanden for GISK Michael Egsgaard manede til fortsat samarbejde og sammenhold omkring et fælles idrætscenter i Give. Det fik han på tirsdagens generalforsamling. Arkivfoto: Børge Larsen
Den unge forening er dog ikke færdig med at justere vedtægterne, viste generalforsamlingen tirsdag aften. Foreløbig er den daglige drift dog vigtigere end indtægtsgivende arrangementer.

Give: Der var på ingen måde optræk til rabalder på den ordinære generalforsamling i Give Idræts-, Sundheds- og Kulturcenter (GISK) tirsdag aften.

Tværtimod åndede alt fred og idyl, også selv om der var en del diskussion om foreningens vedtægter. Men det er absolut ikke unormalt i en meget ung forening som GISK. Og da slet ikke, hvis man tænker tilbage på den minderige stiftende generalforsamling for godt halvandet år siden.

Her var det ved at ende i hat og briller, men byens mange idrætsforeninger fandt alligevel sammen, fordi de erkendte, at sagen var vigtigere end den enkelte forening. Et samlet idrætscenter i Give rykkede dermed nærmere og siden er der blevet arbejdet energisk på at opfylde det.

Det arbejde er, fremgik det af Michael Egsgaards formandsberetning, inde i god gænge, omend der både er overraskelser og uforudsete udgifter på vejen. Men arbejdet har især været præget af et godt samarbejde med både foreningerne og med kommunen.

- Jeg skal være den første til at indrømme, der var flere ting, vi gerne ville opnå, men økonomi og andre hensyn sætter desværre nogle gange en stopper for det, vi gerne vil, konstaterede Michael Egsgaard.

Annonce
Jeg oplever, selvom er der stor forskelligheden i foreningerne, at vi alle vil det samme. Det samarbejde, vi har oparbejdet kommer, os alle til gode i fremtiden. Det er uhyre vigtigt, at vi forsat står sammen og forsætter det gode arbejde nu og i fremtiden.

Michael Egsgaard i sin formandsberetning

Vandskade

Bestyrelsen har også efter bedste evne forsøgt at imødekomme ønsker fra medlemsforeningerne. Det går nogle gange mere gelinde end andre. Bokseklubben havde for eksempel i året løb to ønsker, som bestyrelsen hjalp med.

Det ene var bedre mulighed for at få boksehandskerne tørret, når de havde været i brug. Det blev klaret med at sætte radiatorer op i et depot. Det andet var et ønske om at få mulighed for nemt at kunne stille en boksering op i det lokale, Give Atletklub bruger til træning. Der skulle bare lige bores nogle huller i gulvet.

- Efter at have undersøgt “undergrunden” var vi næsten sikre på, der ikke var vand. Alligevel lykkedes det os at ramme et vandrør, hvorefter vi fik vand på loftet og en mindre vandskade på gulvet. Den skal vi have kigget på i løbet af sommeren, sagde Michael Egsgaard.

Det løber op i 18.000 kroner, men den udgift tog Vejle Kommune sig storsindet af.

Vedtægterne

Beretning og regnskab, der viste et overskud på godt 75.000 kroner, blev begge godkendt.

Der var kommet et forslag til vedtægtsændringer, og selv om der for det meste kun var tale om småjusteringer, tog dette punkt længere tid end de to beretninger og diskussionen af dem.

Især et punkt tog tid, nemlig spørgsmålet om, hvordan bestyrelsen skal konstituere sig. For spørgsmålet var, hvor mange der egentlig sidder i bestyrelsen og ikke mindst, hvornår de sidder der?

Der er ingen tvivl om, at bestyrelsen består af seks personer plus den ene, som skolen kan udpege, hvis den vil. De fire skal vælges på generalforsamlingen i GISK (to hvert andet år). Men de resterende to udpeges af Brugerrådet ved det fælles idrætscenter.

Der ligger dog ikke faste regler for, hvornår det valg skal foregå. Der ligger heller ingen regler for, hvor længe man sidder som repræsentant for Brugerrådet, når man først sidder der. Er det på livstid?

Det var især Alf Sørensen fra HK Give Fremad, der rejste den problematik. Det var også ham, der fik opgaven med at komme med brugbare ændringsforslag til næste generalforsamling.

Spejderne har meldt sig ind i GISK og betaler nu kontigent som de øvrige foreninger. Derfor har de også ret til at bruge hallerne på lige fod med de øvrige medlemmer og til samme pris. Arkivfoto: Jim Hoff

Anskuelsesundervisning

Også den diskussion var præget af et fælles ønske om, at tingene kan og skal fungere let og gnidningsfrit.

Da man nåede frem til valg til bestyrelsen fik man i øvrigt anskuelsesundervisning i, at de nuværende vedtægter ikke fungerer optimalt.

To mand ønskede ikke genvalg. Det var Peder Madsen og Jacob E. Vestergaard. I deres sted foreslog bestyrelsen Søren Skøde Kristensen og Linda Høgh.

Men her opstod der et problem, for Linda Høgh sidder allerede i bestyrelsen valgt som idrætsforeningernes repræsentant. Hvis hun blev en af de fire generalforsamlingsvalgte, mangler der pludselig et medlem fra Brugerrådet.

Linda Høgh blev dog valgt ind sammen med Søren Skøde Kristensen. Og Brugerrådet vil hurtigst muligt finde en afløser til bestyrelsen for GISK.

Til næste generalforsamling skal man så have vedtægtsændringer på dagsordenen igen, så man ikke kommer i samme situation igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

navne

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Annonce