Annonce
Debat

Gitte Frederiksen får pustet landbruget op til noget, hvor bukserne ikke kan holde

For Dansk Folkepartis nye byrådsmedlem Anni Jakobsen er det grønne vigtigt. Foto: Morten Pape

Læserbrev: Hvis man skulle bruge tid på at kommentere alle læserbreve, der er fyldt med fejl omkring landbrug, kunne man ikke lave andet.

8. februar bragte avisen således et læserbrev af Gitte Frederiksen (V), hvor hun virkelig får pustet landbruget op til noget, hvor bukserne ikke kan holde ("Lad os ikke ødelægge et erhverv, der giver tusindvis af danskere noget at stå op til, og som sikrer din og min velfærd", red.)

De 170 mia. kr., der nævnes, svarer til eksporten for fødevareklyngen, som landbruget er en del af. Det samme er fiskeriet samt virksomheder som Carlsberg og Novo.

Annonce

Det virker ærlig talt desperat, at man bliver nødt til at tælle blomsterhandlere, laboranter og bagere med for at kunne fremvise et tal, der ser ud af noget.

Det samme gælder tallet for beskæftigelsen, hvor det reelle tal ifølge Danmarks Statistik er godt 70.000 i det primære landbrug og altså ikke 189.000, som Gitte Frederiksen postulerer.

Til information er hver tredje landbrugsmedhjælper desuden udlænding.

Anledningen til Gitte Frederiksens læserbrev er åbenbart de forestående forhandlinger om landbrugets bidrag til nedbringelse af klimagasser, og jeg læser det som, at Gitte Frederiksen vil bevare status quo ikke mindst af hensyn til landbrugets bidrag til statskassen.


Jeg mener, det er uansvarligt at friholde en hel branche, der efterhånden står for en tredjedel af Danmarks udledning af klimagasser, en massiv ammoniakforurening og udledning af kvælstof til vores vandmiljø.

Anni Jakobsen


Jeg mener, det er uansvarligt at friholde en hel branche, der efterhånden står for en tredjedel af Danmarks udledning af klimagasser, en massiv ammoniakforurening og udledning af kvælstof til vores vandmiljø.

At vi lever af landbrug, er endnu en hårdnakket myte. Allerede i 1960'erne tippede balancen, fra at Danmark var et landbrugsland, til at vi levede af industri, og i dag udgør primærlandbruget kun 10 pct. af den samlede vareeksport.

Når alle udgifter trækkes fra, og det samlede regnestykke gøres op, står landbruget kun for en-to pct. af Danmarks BNP, og det får vi altså ikke mange sygehuse og skoler for.

Kampen om pladserne i byråd og regioner er skudt i gang, og jeg går ud fra, at det er derfor Gitte Frederiksen er ude for at profilere sig over for det, som nogen kalder for Venstres bagland og kernevælgere.

Man kunne ønske sig, at det i så fald foregik på et oplyst grundlag og ikke ved at videregive myter og halve sandheder.

God valgkamp!

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Debat

Kronik: Arbejdsmiljøet i bund - Politikere overhører offentligt ansattes afgrundsdybe frustrationer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce