Annonce
Egtved

Populær festival lukker: Lokalpolitiker vil finde penge til redningen

Knap 200 glade pensionister plejer hvert år at fylde det store festtelt ved Plejecenter Stensvang til den årlige pensionistfestival. Det skal de gerne blive ved med, hvis det står til Gitte Frederiksen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Bredsten Pensionistfestival skal bevares, hvis det står til byrådsmedlem Gitte Frederiksen. Hun vil gerne være med til at finde mulige puljer og fonde, der kan finansiere festivalen.

Bredsten: - Bredsten Pensionistfestival er den eneste i landet af sin slags, og det er noget, vi er meget stolte af her i området. Den skal vi da forsøge at bevare, siger Gitte Frederiksen (V), byrådsmedlem i Vejle Kommune.

Mandag kunne hun i Vejle Amts Folkeblad læse, at arrangørerne af festivalen har valgt, at dette års festival ved Plejecenter Stensvang bliver den sidste i rækken.

Det er nemlig blevet sværere at få økonomisk støtte fra kommunens §18-midler, og arrangørerne frygter derfor på et tidspunkt at komme til i sidste ende at hænge på regningen. De stopper derfor, mens der stadig er balance i økonomien.

Byrådspolitikeren, der selv bor tæt på Bredsten og har besøgt den årlige pensionistfestival flere gange, ærgrer sig.

- Det er sådan en festdag, og der er altid god opbakning. Folk kommer langvejs fra for at være med. Det er samtidig så glædeligt at se dem, der bor på plejecentret, og som ellers ikke har mulighed for at komme til en festival, være med og have en rigtig hyggelig festdag, siger hun.

Annonce
Bredsten Pensionistfestival er blevet lidt et vartegn for byen, og det er noget, vi er meget stolte af. Den skal vi forsøge at bevare.

Gitte Frederiksen (V), byrådsmedlem

Måske muligheder i nyt samarbejde

Derfor ærgrer det Gitte Frederiksen meget, at arrangørerne nu ser sig nødsaget til at sige stop, og hun vil nu gerne være med til at finde en løsning.

- Jeg vil gerne sætte mig ned sammen med arrangørerne og se, om vi måske kan finde de nødvendige penge gennem andre kommunale puljer eller private fonde, så festivalen kan fortsætte her i Bredsten, forklarer hun.

Gitte Frederiksen, der også er formand for Bredsten Idrætsforening, kunne måske også se muligheder i et samarbejde mellem pensionistfestivalens arrangører og idrætsforeningen. Ikke kun i forhold til det økonomiske aspekt.

- De er en lille gruppe ildsjæle, der har ydet en stor indsats for at stable en festival på benene i syv år. Det kunne også være, at det ville være godt med en hjælpende håndsrækning på anden vis - måske hjælp til at arrangere eller afvikle arrangementet, siger hun.

Dette års festival finder sted fredag 31. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce