Annonce
Give

Give-atlet tager DM-sølv efter tæt duel om sejren

Ofte kræver de tekniske cykelcross-ruter, at rytterne i cykelcross må hoppe af cyklerne og løbe kortere dele af ruten. Arkivfoto: Michael Bager
Gustav Frederik Dahl var få centimeter fra at blive danmarksmester for U23-ryttere, da der søndag blev holdt DM i cykelcross i Aarhus.
Annonce

Give: Gustav Frederik Dahl, der kører for Team Give Elementer, blev søndag nummer to til danmarksmesterskaberne i cykelcross for U23-ryttere.

Det skete efter en tæt dyst mod den nu nykårede danmarksmester Oliver Vedersø Sølvhøj.

-  Det var ret tæt, og det blev afgjort i et spurtopgør. Han nåede lige at kaste sit forhjul frem foran mit. Det var nok fem centimeter, der afgjorde det, fortæller Gustav Frederik Dahl.

Den 20-årige cykelrytter, der er bosat på Sjælland, er netop skiftet til Team Give Elementer og kørte dermed sit første løb i den blå Give-trøje. Selvom han ærgrer sig over, at det ikke blev til sejr i det tætte løb, er han glad for resultat, som han selv betegner som karrierens største.

- Jeg har været danmarksmester i mountainbike, men det var da jeg var 11 år, så det er nok mit største resultat. Der er i hvert fald hård konkurrence i U23-klassen.

- Jeg havde ikke forventet at kæmpe med om guldet. Oliver, der vandt, har kørt klart stærkere end mig. Hvis alt gik godt, havde jeg håbet at komme på podiet, så selvom man selvfølgelig ærgrer sig over, at man ikke får de sidste fem centimeter til sidst, er jeg er godt tilfreds.

Annonce

Ser frem til DM

I cykelcross konkurrerer cykelryttere på en rundstrækning, hvor der typisk er forskellige former for udfordringer i form af mudder, sand, trapper og skarpe sving. Cyklerne, der bruges til cykelcross, ligner normale racercykler, men der er enkelte forskelle. Blandt andet er dækkene typisk bredere og har et grovere mønster.


Hvis alt gik godt, havde jeg håbet at komme på podiet, så selvom man selvfølgelig ærgrer sig over, at man ikke får de sidste fem centimeter til sidst, er jeg er godt tilfreds.

Gustav Frederik Dahl, cykelrytter Team Give Elementer


Løbene i cykelcross ligger primært i vinterperioden og bruges af mange som træning frem mod enten landevejs- eller mountainbikeløb. For Gustav Frederik Dahl bliver det løbene på landevej, der prioriteres i år.

Han fremhæver blandt andet det kommende Elite-DM på hjemmebane til sommer som et af sæsonens største mål. Samtidig håber han, at Team Give Elementer kan stille til start i et par kuperede cykelløb i udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce