Annonce
JELLING

Give har sit kæmpestore solhjul - så hvorfor er Jellings rundkørsler så fantasiforladte? Erling går til kamp mod det kedelige look

Erling Nygaard ser gerne, at Jellings rundkørsler får en flot udsmykning, som kan præsentere byen på en god måde. Foto: Anne Cecilie Emmery
Borger i Jelling vil have gjort noget ved byens to rundkørsler. Lige nu er der kun grøn beplantning på dem, men det vil Erling Nygaard have lavet om på.

Jelling: En kæmpe guitar, en vikingehjelm eller et stort kunstværk?

Mulighederne er mange, når det kommer til bud på udsmykning af rundkørsler. I Jelling er der to rundkørsler, som begge ligger ved en indfaldsvej til byen. På de to rundkørsler er der lige nu kun træer og blomster, men det skal der laves om på.

Det mener Erling Nygaard, som bor i Jelling.

Annonce

- Jeg synes, det er synd, at man ikke har gjort noget ud af at udsmykke de to rundkørsler. For mig at se vil det være en oplagt mulighed for at præsentere byen, for folk som kører her til. Det er fint, at der er et par træer og blomster, men jeg synes også, det er lidt fantasiløst, siger Erling Nygaard.

Den ene rundkørsel ligger nord for byen ved Anesminde, og den anden ligger øst for byen ved lægehuset og foderfabrikken.

Jellings borgere skal bestemme

Erling Nygaard har ikke selv en konkret idé til, hvad man kan pryde de to rundkørsler med. Han synes, at det skal være op til byens borgere at bestemme det.

- Jeg mener, at folk i Jelling skal have mulighed for at byde ind med ideer til, hvad man kunne pynte de to rundkørsler med. Der er mange kreative mennesker her i byen, og man kunne jo have et idémøde, hvor folk fik mulighed for fremlægge deres tanker, siger Erling Nygaard.

Jeg synes det er synd, at man ikke har gjort noget ud af at udsmykke de to rundkørsler. For mig at se, vil det være en oplagt mulighed for at præsentere byen, for folk som kører her til.

Erling Nygaard

Han mener også, at der nok er et behov for professionel hjælp til projektet.

- Jeg tænker ikke nødvendigvis, at det er en borger fra Jelling, som skal designe eller bygge udsmykningen til rundkørslerne. Man kan jo bestille en kunstner til det. En idé kunne være at lave nogle små palisader ligesom dem ved kirken oppe i byen, siger Erling Nygaard og fortsætter:

- Når jeg kommer til andre byer, lægger jeg mærke til den udsmykning, der er, og jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke har noget lignede. Det kunne være sjovt med noget kunst, som kunne sætte tankerne i gang.

Annonce

Kamp mod tiden

For Erling Nygaard var det oplagt, at have udsmykningen færdig inden Tour de France kommer forbi Jelling til sommer næste år. Men han mener ikke, at det er cykelløbet, som skal præge kunsten.

- Den udsmykning der skal op, synes jeg skal være permanent og ikke blot en reklame for Tour de France. Udsmykningen skal repræsentere Jelling, men man kan selvfølgelig altid sætte noget midlertidigt Tour de France-relateret op, når rytterne cykler forbi, og så kan man tage det ned igen bagefter.

Erling Nygaard nævner Give, der har en meget interessant udsmykning på en af byens rundkørsler.

- Give har jo et kæmpe solhjul placeret på en rundkørsel lidt uden for byen. Den giver jo en masse blikfang, og selvom jeg ikke mener, at udsmykningen i Jelling skal være lige så stor, så kan man jo finde inspiration i den, siger Erling Nygaard.

Det 11 meter høje solhjul i Give er blevet skabt af en kunstforening og stod færdig i 2015.

Erling Nygaard ved godt, at man ikke bare kan sætte hvad som helst op på en rundkørsel, men han håber, at Vejle Kommune vil være åbne overfor ideen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce