Annonce
Kultur

Give Nærradio har mistet sin sendetilladelse: Stationen er også meldt til politiet

Svend Aage Olesen er det eneste af de tidligere og nuværende bestyrelsesmedlemmer i Give Nærradio, der har lyst til at sige noget om forholdene på radioen. Han trak sig ud af bestyrelsen i 2018, blandt andet for at undgå at få ansvar for forhold, han forgæves forsøgte at få indsigt i. Foto: Børge Larsen
Inddragelsen af Give Nærradios sendetilladelse har skærpet politiets interesse for en halvanden år gammel anmeldelse. Et daværende bestyrelsesmedlem gik til politiet efter i flere år at have forsøgt at få indsigt i radioens økonomi.

Give: Er det bare glemsomhed og almindeligt rod, der ligger bag inddragelsen af Give Nærradios sendetilladelse?

Eller er der foregået noget, der er direkte strafbart? Det vil politiet nu til at undersøge nærmere.

- Det er klart, at inddragelsen af sendetilladelsen har skærpet vores interesse for den anmeldelse, vi har liggende på forholdene i Give Nærradio. Den bliver derfor opprioriteret, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup.

Han er leder af Sydøstjyllands Politis Efterforskningscenter Midt, der ligger i Vejle.

- Det er dog ikke inddragelsen alene, der sender Give Nærradio frem i køen. Vi er i gang med en gennemgang og prioritering af ældre anmeldelser, og dem skulle vi gerne være igennem i løbet af 2020, siger Carsten Thostrup.

Anmeldelsen modtog politiet i slutningen af juni 2018. Godt et år efter rykkede anmelderen for et svar og fik at vide, at :

- Sagen ligger stadig og afventer sagsbehandler. Jeg har desværre ingen tidshorisont i forhold til, hvornår vi kan iværksætte efterforskning, lød svaret den gang.

Men nu bliver sagen fremmet.

Annonce

Den tavse radiobestyrelse

Vi har forgæves forsøgt at få kommentarer fra følgende personer med tilknytning til Give Nærradio:

Jan Dalgaard Madsen, nuværende formand

Vagn Knudsen, nuværende næstformand.

Karl A. Pedersen, tidligere bestyrelsesmedlem.

Conny Jakobsen, tidligere bestyrelsesmedlem.

Bjarne Andersen, tidligere kasserer.

Aage Pedersen, tidligere bestyrelsesmedlem.

140.000 kroner

Bag anmeldelsen står et tidligere bestyrelsesmedlem i Give Nærradio, Svend Aage Olesen. Han er det eneste af de tidligere og nuværende bestyrelsesmedlemmer i Give Nærradio, der har lyst til at sige noget, nu hvor Vejle Amts Folkeblad kontakter dem.

Svend Aage Olesen var i flere år medlem af bestyrelsen og forsøgte gennem årene at skaffe sig over- og indblik i radioens økonomi. Det viste sig at være en håbløs opgave.

I løbet af 2018 blev forholdene for brogede for ham, og han fralagde sig derfor skriftligt bestyrelsesansvaret, i første omgang for årene 2016 og 2017. Kort tid efter meldte han sig helt ud af bestyrelsen.

- Ved henvendelse til formanden om regnskab og økonomi på Radio GNR var svaret, at det ser fint ud. Dog kunne bestyrelsen aldrig få udleveret kontoudskrifter og andre relevante papirer, lød det blandt andet i brevet til Jan Dalgaard Madsen.

Noget af det, Svend Aage Olesen gerne ville have klarhed over, var en post på 140.000 kroner.

- Det var et beløb, som Give Nærradio ifølge formanden havde indbetalt, for at GNR kunne være med i et samarbejde mellem alle små nærradioer, så vi kunne sende over hele landet. Jeg fik at vide, at pengene var indbetalt til "Sammenslutningen af lokale radio og tv stationer i Danmark", men hos SLRTV havde man ikke modtaget noget, siger Svend Aage Olesen.

Politianmeldelse

Det havde man heller ikke hos Slots- og Kulturstyrelsen, som Jan Dalgaard Madsen efterfølgende huskede var modtageren i stedet for SLRTV. Så hvor var pengene mon?

Det fik Svend Aage Olesen til at kontakte nærradioens revisionsfirma. Men de havde heller ikke fået noget bilag for de 140.000 kroner, sådan som Jan Dalgaard Madsen ellers havde sagt.

Derfor skrev Svend Aage Olesen 15. maj 2018 direkte til formanden og udbad sig "bilag, medlemslister, bankobilag og kontoudskrifter for 2014, 2015, 2016 og 2017". Der blev sat en tidsfrist til 11. juni.

- Erfaringsmæssigt var der store problemer med at få klar besked og materiale fra formanden. Derfor skrev jeg også, at hvis materialet ikke kom til tiden, så jeg mig desværre nødsaget til at politianmelde formanden. Det er meget beklageligt, at tingene skulle tage den drejning, siger Svend Aage Olesen.

Det ønskede materiale kom aldrig. Politianmeldelsen blev indgivet 14 dage efter, at tidsfristen for udleveringen af materialet var overskredet.

Den kom ikke blot til at dreje sig om de 140.000 kroner. Der indgik også manglende bilag for nærradioens bankospil, manglende bilag for indkøb af nyt udstyr til nærradioens studie og manglende bilag for konsulentbidrag.

Af anmeldelsen fremgår også, at der ikke er udarbejdet revideret regnskab for årene 2015, 2016 og 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce