Annonce
Vejle

Give-pige blev topmodel: Jeg gik rundt og gav hånd til alle i fotostudiet

Dagen efter FestiVejles pigeaften i Restaurant Slotstalden stod der igen arbejde i kalenderen for Solveig Mørk Hansen. Først et "Alt for damerne"-arrangement i København og senere et photoshoot i Berlin. Foto: Flemming Larsen
FestiVejles pigeaften i Restaurant Slotsstalden blev en flot aften. Den internationale topmodel Solveig Mørk Hansen fortalte om sin modelkarriere.

Vejle: H.C. Andersen kunne ikke have skrevet eventyret bedre.

Onsdag aften kunne Vejles kvinder høre om forvandlingen af "ællingen" fra Østerhoved til "svanen" på catwalken i New York.

Det skete i Restaurant Slotsstalden, hvor Give-pigen Solveig Mørk Hansen fortalte om sin internationale modelkarriere ved FestiVejles pigeaften.

Hendes karriere tog sin begyndelse hjemme på køkkengulvet hos mormor, Kärry Simonsen, på Teglgårdsvej i Vejle. Mormor præsenterede de kendte søstre Mørk Hansen, Solveig og Pernille, mens morfar, nu afdøde pressefotograf Allan Simonsen, lod blitzen lyne.

Senere havde Kärry Simonsen også en finger med i spillet, da Unique Models med Jacqueline Friis-Mikkelsen i spidsen holdt casting i Aarhus.

Annonce

Da jeg mødte op, gik jeg pænt rundt og hilste på alle dem, der var i fotografens atelier. Det var jeg jo vant til, at man gjorde hjemme i Give.

Solveig Mørk Hansen - om det første photoshoot

Lilla buskedragt og gule kawasakisko

Med et smil på læben fortalte Solveig Mørk Hansen om sit første møde med modebranchen.

- Jeg mødte op i en lilla buksedragt og i mine gule Kawasaki-sko og blev opdaget af af Jacqueline Friis-Mikkelsen, da jeg var på vej op ad rulletrappen i stormagasinet for at gå til castingen, sagde Solveig Mørk Hansen.

Give-pigen husker her 10 år senere Jacqueline Friis-Mikkelsens første ord til hende: "Det er dig, jeg har kigget efter hele dagen. Du må love mig, at du er på vej til casting."

Om det var det, der gav Solveig Hansen selvtilliden, fortæller historien ikke noget om, men da hun havde deltaget i castingen, var Jacqueline Friis-Mikkelsens kommentar: "Jeg tror, at det kan blive godt det her. Vi ses på mit kontor om 14 dage."

Og sådan blev det.

Mor med i bagagen

Vi fik også historien om Solveig Mørk Hansens allerførste photoshoot.

- Da jeg mødte op, gik jeg pænt rundt og hilste på alle dem, der var i fotografens atelier. Det var jeg jo vant til, at man gjorde hjemme i Give, blev der sagt på klingende jysk.

For selv om Solveig Mørk Hansen i dag har hele verden som sin arbejdsplads, har hun ikke glemt sine rødder hjemme i Østerhoved.

- Det, der har betydet mest for mig, er opbakningen hjemmefra. Og at jeg senere havde min mor "med i håndbagagen", nemlig til mine photoshoots i Paris, London, Tokyo og Sydney.

- Min mor tog fri i et år, og uden hende var det ikke gået. Og jeg havde ikke været der, hvor jeg er i dag, erkendte Solveig Mørk Hansen.

Modebranchen er nemlig ikke for 14-årige piger langt hjemmefra uden mor. Heller ikke selv om branchen, ifølge Solveig Mørk Hansen, i dag er god til at passe på de unge piger.

Solveig Mørk Hansen har været international model, siden hun var 14 år. Her 10 år efter har hun fået nogle af sine mange drømme opfyldt. Foto: Flemming Larsen

My way

Her 10 år senere kan den nu 24-årige internationale topmodel se tilbage på nogle fantastiske år og spændende oplevelser.

Som da hun første gang mødte den amerikanske skuespiller og filmproducent Leonardo DiCaprio, der blandt andet har vundet en Oscar som bedste skuespiller for sin rolle i filmen The Revenant, og som har været nomineret til en Golden Globe Award et utal af gange.

Eller da hun i Venedig sammen med et et stort antal statister og 14 andre modeller skulle være med i photoshoot for en af Louis Vuittons tasker; klædt i store selskabskjoler fra et tidligere århundrede, og med David Bowie bag et blankpoleret, sort flygel.

- Jeg har, trods de mange oplevelser, altid fulgt my way. Det har været vigtigt for mig, at jeg altid har kunnet genkende mig selv. Og jeg har blandt andet fundet ud af, at for eksempel Leonardo DiCaprio har det på akkurat samme måde, forklarede Solveig Mørk Hansen.

Caprio og Mørk Hansen er i dag gode venner og bruger sammen en masse tid på velgørenhed.

- Det kunne jeg godt tænke mig at bruge mere tid på. Men lige nu har jeg fortsat supertravlt med mit modelarbejde, især i efteråret fra oktober til februar, sagde Solveig Mørk Hansen, der i sit foredrag hos FestiVejle også kom ind på modebranchens mindre flatterende sider.

Som for eksempel de mange castinger om dagen, 15 styk, i begyndelsen af hendes karriere. De mange og lange flyrejser og ikke mindst afsavnet fra kærsten gennem de seneste syv år, australske Miro Lovejoy Teplitsky, hjemme i London.

- Jeg bliver ved med at være model, så længe jeg føler glæde ved jobbet. Det har givet mig så meget, men det var aldrig gået uden opbakningen fra venner og især familien, især min mor og mormor, sagde Solveig Mørk Hansen, mens hun sendte kærlige blikke mod bordet med sin mor, Ann, og mormor Kärry.

FestiVejles pigeaften var en flot aften, hvor publikum fik et fint indblik i modebranchen. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce