Annonce
Give

Give Steel investerer tocifret millionbeløb i automatiseret robotteknologi

Med det nye robotanlæg, kan Give Steel svejse helt op til 80% af fabrikkens GSY Beams TM, og anlægget kan håndtere bjælker op til 5 tons. Foto: Give Steel
Lavere etagedæk skaber behov for øget robotteknologi hos Give Steel, der nu investerer i markedets mest avancerede software til generering af svejseprogrammer.
Annonce

Give: Stigende efterspørgsel på den integrerbare kompositbjælke GSY Beam TM, har skabt behov for øget automatisering i produktionen hos Give Steel i Brande.

Virksomheden har investeret et tocifret millionbeløb i nye svejserobotter, der blev installeret fra uge 38 og tre uger frem med en efterfølgende to ugers indkøringsfase.

- Med robotterne får Give Steel også Danmarks mest avancerede software til generering af svejseprogrammer i Danmark, fortæller CEO Torben Larsen og fortsætter:

- Behovet for projekttilpassede stålkonstruktioner og bjælkevariationer har aldrig været større. Vores nye robotter er en måde at imødekomme markedets stigende krav om mere fleksibilitet.

På et projekt til Postgrunden i København, leverer virksomheden cirka 2600 GSY Beams – og ikke to af disse bjælker er ens.

- Vi er i dag de bedste på markedet indenfor variable, kundetilpassede stålbjælker til slanke etagedæk – og det skal vores produktionsfaciliteter understøtte, fortæller Torben Larsen.

Ud fra indsamlet data har Give Steel A/S konkluderet, at fabrikken med det nye robotanlæg, kan svejse helt op til 80% af fabrikkens GSY Beams TM, og anlægget kan håndtere bjælker op til 5 tons.

Investeringen server samtidig direkte ind i virksomhedens klimaplan, der understøtter verdensmål #12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Annonce

Kortere svejsetid – mindre CO2 udledning

Robotterne bliver leveret med tandemsvejsning, der resulterer i en lavere varmepåvirkning og en højere svejsehastighed. Med to brændere vil robotten svejse cirka dobbelt så hurtigt som manuel svejs.

- Med vores nye anlæg kan vi optimere svejsetiden og elforbruget. I forhold til manuel svejsning er vi altid sikre på at ramme den korrekte svejsestørrelse, og med fire store svejsemaskiner på anlægget fra vores manuelle svejser, kan vi i stedet tilbyde dem mere alsidigt arbejde, fortæller Tomas Larsen, der er ansvarlig for produktionsudvikling i Give Steel.

Dermed fjernes svejserne også fra de opgaver, hvor der udvikles mest svejserøg. Svejserøgen fra robotterne filtreres for at fjerne de partikler, der fremkommer under svejsning.

På spørgsmålet om, hvorvidt de nye robotter vil gøre nuværende smede- og produktionsarbejdere arbejdsløse, er svaret fra direktøren Torben Larsen, klart nej.

- Øget automatisering og investering i robotteknologi er hele præmissen for vores fortsatte vækst og flere ansættelser i virksomheden. Det ved vi, for vi har gjort det før. Da finanskrisen satte ind, investerede vi i robotter, mens andre fyrede folk. Det var de robotter, der gav os et væsentligt skub fremad, til hvor vi er i dag, fastslår Torben Larsen.

Give Steel tæller i dag over 380 medarbejdere, fordelt på de fire lokationer: Brande, Aarhus, Polen og Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce