Annonce
Sport

Give vandt sensationelt danmarksmesterskabet i tennis

Give-spillerne lader champagnen springe efter DM-guldet. Foto: Dansk Tennis Forbund.
To knebne og heldige sejre over KB og Gentofte betød, at Give strøg til tops som ny danmarksmester i tennis.

Hellerup: Give er dansk mester i tennis for hold. Det blev sensationelt en kendsgerning, efter at Give vandt 4-1 i semifinalen over de 36-dobbelte danske mestre fra KB og 4-2 i finalen mod Gentofte, der aldrig har været dansk mester.

- Det er helt fantastisk, sagde sportschef Lars Baes. Vi tog til Hellerup med håbet om en medalje, men vi havde ikke turdet drømme om, at det blev guld. Det giver klubben mulighed for at markedsføre os endnu mere i næste sæson, og vi har allerede efter DM-triumfen fået tilbudt en tøjsponsor.

Give vandt semifinalen mod KB med 4-1, men i tre af sejrene havde modstanderne matchbold.

- Det har jeg aldrig oplevet nogensinde, sagde KB's sportschef Peter Bastiansen.

Gentofte slog Lyngby med 4-0 i semifinalen og kom stormende ud af startboksen søndag morgen.

Give kom bagud 2-0, da Frederik Press tabte kampen mod Christian Sigsgaard, og Andreas Bjerrehus tabte stort til August Holmgren.

Frederik Press bragte sig ellers foran 3-0, men derefter lavede han alt for mange fejl mod den fejlfri Christian Sigsgaard og tabte i to sæt med 6-4, 6-3.

- Christian Sigsgaard er den bedste dansker, jeg har mødt. Han var bedre end KB'eren og bedre end de finalemodstandere, jeg havde i de fem turneringer i Tyskland, jeg vandt, sagde Frederik Press.

Christian Sigsgaard, der er nummer fire på den danske rangliste, var en af den type, der sendte alt retur til Press.

Endnu værre gik det Andreas Bjerrehus, der tabte 6-1, 6-0 til sin modstander August Holmgren, nr. 5 i Danmark.

- Det var mig, der tabte, ikke ham, der vandt. Sådan følte jeg det. Jeg var dødtræt efter lørdagens kamp, sagde Andreas Bjerrehus.

- Jeg har undervurderet lørdagens kampe. Vore spillere er helt ødelagt af lørdagskampene, men Gentofte hyggede sig igennem, sagde Lars Baes.

- Det var tennis på en knivspids. Jeg følte, at jeg blev bedre, da jeg fik opbakning af de mange tilskuere, vi havde med til Hellerup, sagde Florian Barth.

Vendepunktet

Anders Grinderslev stod for vendepunktet mod Davis Cup-spilleren Sebastian Grundtvig, der åbnede med at vinde første sæt klart.

I anden sæt kom Give-spilleren stærkt igen, og i match-tiebreak'en vandt Anders Grinderslev en flot sejr.

- Dejlig at vinde, uden at modstanderen har matchbold, sagde Anders. Grinderslev.

I semifinalen vandt han både single og double efter en matchbold til modstanderne, og han manden bag mesterskabet med tre spinkle sejre, som han sled sig til. Det var en arbejdsindsats helt ud over det sædvanlige.

Efter hans sejr gik alle Give-tilskuerne over for at se Florian Barths kamp mod Philip Ørnø.

Florian Barth hang med klarinetten efter en skidt start, og han kom i slagsmål med et par insekter i den stegende varme.

Han tabte første sæt, men rejste sig igen med en kneben sejr i andet sæt, og så skulle det hele afgøres i Match-tiebreak.

Her var Philip Ørnø foran 9-7 og havde således to matchbolde, men dem overvandt Florian Barth og vandt med 11-9 til stor jubel i Give-lejren.

- Det var tennis på en knivspids, men jeg følte, jeg blev bedre, da jeg fik opbakning af de mange tilskuere, vi havde med, sagde Florian Barth.

Fra kulkælderen øjnede Give pludselig chancen.

DM-finalen skulle afgøres i to doublekampe, og det har været Gives helt store problem, mest fordi spillerne ikke har været motiverede.

- Men pludselig stod der DM på spil for os, og Gentofte var slået ud af Philip Ørnøs nederlag til Florian Barth, sagde sportschef Lars Baes.

Florian Barth og Frederik Press vandt 6-2, 6-4 over Sigsgaard/Holmgren, mens Grinderslev og Marco Kirchner vandt 6-3, 6-4 over Andreas Boers/Philip Ørnø.

Gentofte var sønderknust. De var storfavorit og havde ikke tidligere været dansk mester.

Der var overrækkelse af enkæmpepokal til Give, og champagnen sprøjtede over Hellerup.

- Det har været en fint DM, Ros til arrangørerne fra HIK, og vejret har været fremragende, sagde Lars Baes, der hjemme i Give har været mest vant til regn i år.

HIK's arrangør var Michael Tauson.

- Jeg forstår ikke, man vil investere i at hente spillere udefra. Til hvilken nytte? Man skulle hellere bruge pengene på at udvikle unge spillere, mente Michael Tauson.

- Jeg er ikke interesseret i at træne unge spillere. Hvis vi har en ny Caroline Wozniacki, vil vi straks råde hende til at flytte til Aarhus eller København. Hun kan ikke udvikle sig i Give, lød svaret fra Lars Baes. Jeg forsøger at samle de bedste spillere i vest-Danmark, så tennis ikke længere kun skal være et anliggende for klubberne i øst, HIK, Lyngby, KB og Gentofte, og det er lykkedes i år.

Næste år

Give er klar til at forsvare det danske mesterskab.

- Det har været sjovt, og det kunne vi godt tænke os at opleve igen, sagde Lars Baes.

- Jeg forventer, at Andreas Bjerrehus forlader os, enten på grund af sit arbejde eller til Aarhus 1900, men de tre tyskere vil gerne blive, og det samme vil vore tre danskere. Niels Korsgaard skal på college i USA, men er hjemme i en del af sæsonen.

- Jeg er klar, sagde Gives bedste spiller Frederik Press. Det er kun et spørgsmål, om Lars Baes vil bruge mig.

- Det vil jeg med garanti, sagde sportschefen.

Gives danske mesterhold efter sejren i Hellerup, Foto: Dansk Tennis Forbund.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce