Annonce
Vejle

Gives cykel-DM skubbes et år - Cykelunion skal finde ny værtsby i år

Der skal ikke spurtes om DM-guldet på Gives asfalt i år. Arrangørerne har valgt at udskyde Gives DM i landevejscykling til sommeren 2021. Arkivfoto: Mads Hansen
Give Cykelklub bliver alligevel ikke vært for DM i landevejscykling i år - men først i 2021, hvor muligheden for at tiltrække et stort publikum er større end i år.

Give: Give og byerne omkring havde set frem til en flere dage lang cykelfest, når Give Cykelklub om en måned skulle være vært for DM i landevejscykling.

Men Danmarks Cykle Union (DCU), Vejle Kommune og den lokale arrangør har valgt at flytte DM-arrangementet til 2021 på grund af coronasituationen.

DCU går fortsat efter at afvikle et DM i år. Det bliver bare ikke på asfalten rundt i Vejle Kommune, og DCU har endnu ikke fundet værtsbyen til årets udgave. Men unionen undersøger fortsat muligheden for at afvikle DM i løbet af efteråret et andet sted i landet.

- Vi har vurderet, at det er bedst at skyde arrangementet til 2021. Vi har planlagt det største set up for et DM nogensinde, men hvis vi ikke kan være sikre på at få publikum på og skabe den folkefest, vi gerne vil, vil vi hellere skubbe DM til næste år. Selvom landet er begyndt at åbne mere, siden vi tog beslutningen, er der stadig store begrænsninger på, hvor mange man må samle, siger viceborgmester og kulturudvalgsformand Dan Arnløv (K) til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Vi har planlagt det største set up for et DM nogensinde, men hvis vi ikke kan være sikre på at få publikum på og skabe den folkefest, vi gerne vil, vil vi hellere skubbe DM til næste år.

Dan Arnløv (K), viceborgmester

Koge af begejstring

Ved at flytte mesterskaberne til 2021, bliver DM også en optakt til den historiske danske Tour-start næste sommer.

- 2021 bliver et helt enestående år for os, dansk cykling og alle danske cykelsportsfans, og jeg er sikker på, at hele landet kommer til at koge af begejstring – ikke mindst efter det her besynderlige år. Derfor er vi også sikre på, at DM-ugen i Give bliver endnu større, endnu mere spændende og endnu mere festlig i 2021, siger Danmarks Cykle Unions direktør, Martin Elleberg Petersen i en pressemeddelelse.

Arbejde belønnes

DM i landevejscykling skulle være afviklet i Give i dagene fra 18. til 21. juni, og i Give Cykelklub glæder formand Kurt Gjødsbøll sig over, at det nu ligger helt fast, at DM kommer til Give under alle omstændigheder.

- Vi er så glade for, at det store arbejde, som alle de frivillige, klubben og kommunen har lagt i at skabe et godt DM, bliver belønnet. Vi har gjort alt for at lave spændende ruter og et flot arrangement i byen, og vi glæder os kolossalt til at få besøg af de mange store ryttere og hele den store DM-fest til næste sommer, siger Kurt Gjødsbøll i pressemeddelelen fra unionen.

Fortjener gode rammer

I Vejle Kommune er man ligeledes glad for løsningen med at skubbe DM til et tidspunkt, hvor man er mere sikre på, at DM-dagene får et stort publikum.

- Den opbakning og det engagement, vi ser både blandt byens borgere, i det lokale erhvervsliv og i Give Cykelklub, fortjener de helt rigtige rammer, og det får vi nu, siger Dan Arnløv, som selv er cykelentutiast og kan se frem til en forrygende cykelsommer næste år, hvor kongeetapen i PostNord Danmark Rundt sædvanen tro også skal afgøres på vejlensisk asfalt.

Den endelige dato for Gives DM i 2020 er endnu ikke fastlagt, men DCU forventer, at det bliver på et tidspunk fra juni til august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce