Annonce
Erhverv

Givskud må gerne åbne nu - men venter til næste fase af genåbning

Girafferne har længe spejdet forgæves efter gæsterne i Zootopia. De glæder sig til at vise flokkens nye medlem frem, men må, lige som gæsterne, væbne sig med tålmod frem til 8. juni. Foto: Zootopia
Selv om de danske myndigheder tillader, at parken kan åbnes for gæster i bil, har Givskud Zootopia besluttet at udskyde åbningen til juni. Her satses der så til gengæld på fuld åbning af parken.
Annonce

Givskud: Det bliver, som antydet af direktør Richard Østerballe i lørdagsudgaven af VAF, først mandag 8. juni, Zootopia igen åbner for gæsterne.

- Vi havde glædet os meget til at åbne, og vi beklager, at det gang på gang er blevet udskudt. Men vi er nødt til at henholde os til retningslinjerne fra myndighederne, og ifølge dem vil parken først kunne blive åbnet om nogle uger, siger Richard Østerballe.

Flere har undret sig over, hvorfor Givskud Zootopia ikke åbner for kørende gæster. Zootopia er da også gentagne gange blevet spurgt, hvorfor der ikke bare åbnes for biler ligesom i Knuthenborg Safaripark.

Det er en mulighed, der er vendt og drejet flere gange. Men det er desværre også en model, som ikke kan lade sig gøre i praksis.

- De retningslinjer, vi nu har modtaget fra Kulturministeriet, giver os desværre ikke mulighed for at gennemføre en delvis åbning af parken på en sådan måde, at vi kan sikre gæsterne en god zoooplevelse, siger Richard Østerballe.

Samtidig mener han ikke, at Zootopia kan kræve fuld entre for en "halv oplevelse". Derfor er der kun udsigt til at en delvis åbning vil blive en underskudsforretning.

Vi er så glade og taknemmelige for al den støtte og opbakning, vi har modtaget i denne svære tid. Og vi håber, at vi trods ventetiden kan give vores gæster en masse gode oplevelser igen, så snart vi må åbne.

Richard Østerballe

Annonce

Målt og vejet

Siden retningslinjerne kom tirsdag har Richard Østerballe og hans medarbejdere målt op i hele parken. Der er lavet masser af beregninger for, hvordan det eventuelt kunne komme til at fungere og mulighederne er vejet op mod hinanden.

- Men vi vurderer, at det logistisk ville blive meget kompliceret og svært at gennemføre. Vores park er anderledes indrettet end Knuthenborg, og derfor kan vi ikke bare gennemføre samme model for en delvis åbning. Så i stedet vi går efter den fulde åbning i juni, siger Richard Østerballe.

Den udskudte åbning betyder, at Givskud Zootopias mange trofaste gæster må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Men når de kommer, kan de endelig kan komme ind, kan de se frem til mange spændende oplevelser. Der er, naturligvis) kommet masser af nye dyreunger, for dyrenes kønsdrift har ikke været underlagt restriktioner.

Der er også blevet lavet et nyt anlæg til bongoerne og der er blevet anlagt en sti, der skaber bedre sammenhæng for de mennesker, der foretrækker at gå rundt i parken.

Annonce

Åbning forbudt

Zootopia nåede at holde åbent syv dage i skolernes vinterferie uge syv. Her var der tale om en nyhed, for de foregående år har der kun været åbent i fem dage i uge syv. Nu nåede man at få et par dage ekstra i år.

Der var så planlagt sæsonåbning 4. april op til påsken. Men så ramte de mange restriktioner ikke blot erhvervslivet og den offentlige sektor, men også dyreparker og zoologiske haver.

Da politikerne igen begyndte at åbne for en øget aktivitet, havde Richard Østerballe og hans kolleger regnet med, at de kunne åbne 1. maj. De forhåbninger blev imidlertid kvalt med et decideret forbud.

Nu hedder åbningsdagen altså mandag 8. juni. Der er åbent frem til søndag 25. oktober. Dermed er der også åbent i ugen efter skolernes efterårsferie i uge 42.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce