Annonce
Coronavirus

Givskud Zoo lukker parken midlertidigt efter sognenedlukning

Efter offentliggørelsen af de dagelige coronatal står det klart, at Givskud Sogn lukker ned, og det påvirker også Givskud Zoo. Arkivfoto: Mette Mørk
Givskud Sogn overskrider de tre grænser for coronanedlukning, og det påvirker også Givskud Zoo, der lukker midlertidigt.

Artiklen er opdateret 4. juni kl. 10.47 med udtalelser fra direktør Richard Østerballe.

Givskud: De 21 smittetilfælde, der er konstateret i Givskud Sogn i løbet af de seneste syv dage, får nu konsekvenser for Givskud Zoo.

Dyreparken lukker midlertidigt ned, meddeler dyreparken i en pressemeddelelse.

Annonce

Det sker, efter Givskud Sogn torsdag eftermiddag overskrider alle tre grænser for coronasmitte, der betyder, at sognet er omfattet af automatisk nedlukning.

- Da Givskud Zoo - Zootopia skal rette sig efter regler fra Kulturministeriet og betragtes som en kulturel lokalitet, har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at parken også skal lukke.

- Alle, som har booket et arrangement i parken i de nærmeste dage, vil blive kontaktet af Givskud Zoo - Zootopias personale, står der i pressemeddelelsen.


Kommunen har anmodet om, at parken alligevel må åbne, da man mener, at parken ikke vil være en risikofaktor i forhold til smitte

Givskud Zoo


- Parken er ikke en risikofaktor

De seneste dage har Givskud Sogn balanceret på kanten af en nedlukning, da to ud af tre kriterier i form af positivprocent og incidenstal begge lå over det maksimalt tilladte, hvis et sogn skal undgå nedlukning. Da antallet af smittede den seneste uge torsdag ramte 21, betyder det, at sognet må lukke.

- Da Givskud Zoo - Zootopia skal rette sig efter regler fra Kulturministeriet og betragtes som en kulturel lokalitet, har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at parken også skal lukke.

Nedlukningen af Givskud Sogn gælder i første omgang i syv dage, men hos Givskud Zoo satser man på at kunne slå dørene op tidligere. Vejle Kommune har nemlig søgt om dispensation på vegne af parken. Den anmodning behandles på et møde i Styrelsen for Patientsikkerhed fredag ved middagstid.

- Kommunen har anmodet om, at parken alligevel må åbne, da man mener, at parken ikke vil være en risikofaktor i forhold til smitte.

Annonce

Ingen udsigt til kompensation

Direktøren for Givskud Zoo, Richard Østerballe, oplyser, at dispensationen er indsendt, idet man ikke betragter dyreparken som en del af smittezonen. Det skyldes blandt andet, at hovedparten af de gæster, der besøger turistattraktionen, ikke er bosiddende i Givskud Sogn.

Ifølge direktøren kan en længere nedlukning potentielt få markante økonomiske konsekvenser. Konsekvenser, dyreparken bare må leve med, oplyser direktøren.

- Der er ikke nogen kompensation at hente på det. Den eneste kompensationsmulighed, der er, er omsætningsnedgang, og den har så lang en referenceperiode, hvor man skal have flere måneder med mindst 40 procents omsætningsnedgang, og de får vi jo ikke. Vi bliver måske lukket i to uger, og så kommer det til at koste os nogle millioner. De er bare tabt, så det sker forhåbentlig ikke, siger Richard Østerballe.

Personalet sidder derfor klar til at reagere så hurtig som muligt på det svar, de får fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- I samme sekund vi hører noget, myldrer vi ud med pressemeddelelser og det hele, så vi sidder bare på spring, for vi har mega mange arrangementer - blandt andet en konfirmation, og vi skulle allerede i dag have haft hel masse skoler og arrangementer, siger Richard Østerballe fredag formiddag.

Der forventes at komme svar på ansøgningen fredag eftermiddag.


Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce