Annonce
Erhverv

Givskud Zoo udskyder sin åbning på grund af corona

Zoo-direktør Richard Østerballe må sammen med de øvrige omkring 56 ansatte og alle dyrene i Givskud Zoo undvære gæster i parken lidt længere på grund af corona. Dyreparken har udsat sin åbning fra den 4. april til foreløbig den 1. maj. Arkivfoto: Mette Mørk
Dyreparken skulle have åbnet den 4. april. Den dato er foreløbig skubbet til fredag den 1. maj, men åbningen kan blive skubbet yderligere, siger zoo-direktør Richard Østerballe.

Givskud: Givskud Zoo - Zootopia bliver ligesom resten af samfundet også ramt af den aktuelle corona-krise.

Det betyder, at Givskud Zoo har besluttet at udskyde den planlagte åbning af dyreparken fra den 4. april, som det oprindeligt var planen, til maj.

- Vi tog beslutningen tirsdag. Vi håber at kunne åbne igen den 1. maj. Det er den dato, vi sigter efter, men det afhænger naturligvis helt af, hvordan situationen udvikler og hvilke anbefalinger myndighederne kommer med til den tid, fortæller Zootopia-direktør Richard Østerballe, der tirsdag var til møde i DAZA, der er en sammenslutning af 14 danske professionelle zoo og akvarier, hvor stemningen var alt andet end god.

- Alle i branchen er ved at være desperate. Vi har jo en række driftsudgifter, som vi ikke bare kan skrue ned for, som man kan i andre brancher. Vi er forholdsvis heldige i Givskud Zoo, fordi vi har haft nogle gode år og har en god økonomi. Vi kan nok godt holde til at have lukket et par måneder, men vi har kolleger, som ikke kan holde til en enkelt måned. Der er desværre ikke rigtig nogle af hjælpepakkerne fra Folketinget, som tager højde for vores situation og derfor prøver vi at råbe politikerne op lige nu, fortæller Richard Østerballe.

Dyreparken, der blev grundlagt og åbnede i 1969, vil på sin hjemmeside holde gæsterne informeret om, hvornår parken kan åbne igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce