Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Mariaparken lagde senest græs til en landskamp på storskærm i 2018. Her deltog Danmark ved VM i Rusland. Nu bliver storskærmen stillet op i Byparken, hvis byrådets centrale økonomiudvalg vil bevilge de 389.000 kroner, de to arrangementer løber op i. Arkivfoto: Yilmaz Polat
2000 vejlensere inviteres til EM i fodbold, når storskærmen stilles op i Byparken. To kampe koster 389.000 kroner, og økonomiudvalget skal først underskrive checken.

Vejle: Den udskudte og for mange længe ventede EM-fest begynder med åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet fredag aften, og nu får fodboldfesten også langt bedre betingelser for at brage løs i Vejle.

Kulturudvalget valgte for tre uger siden at aflyse de planlagte arrangementer, hvor Danmarks tre indledende puljekampe ved EM i fodbold skulle vises på storskærm.

Fredag eftermiddag har kulturudvalget dog valgt at ændre sin beslutning, og hvis også økonomiudvalget siger god for finansieringen, bliver vejlenserne inviteret til storskærm i Byparken til Danmarks to sidste puljekampe 17. og 21. juni.

Annonce

Det var et dårligt produkt

Kampen mod Finland, der spilles lørdag aften, kan arrangørerne ikke nå at få storskærm og indhegning på plads til, ifølge kulturudvalgets formand, Dan Arnløv (K).

- Vi valgte i første omgang at aflyse, da der kun måtte komme mellem 1000 og 1200 publikummer ind, og de skulle sidde ned. Samtidig anbefalede myndighederne, at det skulle foregå indendørs. Selvom vi var ærgerlige over at skulle aflyse, var det bare ikke et særligt godt produkt, fortæller Dan Arnløv.


Beslutningen er truffet på grund af de nye lempelser af coronareglerne, der kom tidligt torsdag morgen.

Dan Arnløv (K), kulturudvalgsformand


En stigende smittekurve i form af et stigende incidenstal var også med til at skubbe til beslutningen lokalt, men nu er situationen en anden med færre coronasmittede.

Annonce

Skal deles op i blokke af 500

- Beslutningen er truffet på grund af de nye lempelser af coronareglerne, der kom tidligt torsdag morgen. De betyder, at vi nu kan invitere 2000 gæster ind til storskærm i Byparken, fortæller kulturudvalgsformanden.

Hver kamp koster 194.500 kroner

Økonomiudvalget skal betale regningen, hvis vejlenserne skal inviteres til storskærm i Byparken ved Danmarks to sidste puljekampe ved EM. De to kampe koster samlet 389.000 kroner, og det skyldes følgende omkostninger: 

  • Skærm, scene og lyd: 100.000 kr.
  • Afgift til Viasat - baseret på 2000 gæster: 120.000 kr.
  • Sikkerhed inkl. såkaldt sundhedsplan: 20.000 kr.
  • Toiletter: 25.000 kr.
  • Hegn: 4.000 kr.
  • Pladscrew og materiel: 100.000 kr.
  • Billethåndtering og uforudsete udgifter: 20.000 kr.

Det bliver gratis at komme ind til de to arrangementer, men man skal booke billet, da der er stadig er et loft for antallet af gæster.

- Vi er ved at kigge de nye regler igennem for at se, hvad der kan lade sig gøre. Men vi kommer til at dele pladsen op i fire blokke, hvor der bliver plads til 500 i hver, fortæller Dan Arnløv.

Annonce

Licensen til kampene koster

Det er ikke besluttet, om storskærmen bliver stående i Byparken, hvis Danmark - som mange forventer - spiller sig videre til knockout-kampene.

Det vil også kræve en bevilling i byrådets centrale økonomiudvalg, for det er langt fra billigt at få tilladelse til at vise kampene.

Prisen for at gennemføre de to arrangementer løber op i en samlet regning af 389.000 kroner, og heraf skal den danske rettighedshaver Viasat alene have 120.000 kroner for at frigive tv-signalet fra Parken i Byparken.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Alarm 112

Voldsomt uheld i Vejle: Personbil slynget i grøften

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce